Foto: Vezi topul celor mai urate animale de pe Pamant!

Potrivit site-ului mnn.com, acestea sunt cele mai urate animele de pe fata pamantului. Cu toate acestea, caracteristicile le plaseaza si intr-un top al celor mai, haideti sa le spunem, fascinante creaturi. Vizionare placuta!

13. Condorul californian

Condorul californian este cea mai mare pasare zburatoare din America de Nord. Atunci cand se afla in zbor, aceste pasari uriase planeaza pe curentii de aer pana la inaltimi de 4.600 metri. Ca si alti vulturi, condorii se hranesc cu hoituri de mamifere mari, cum sunt vitele si caprioarele. Atunci cand au la dispozitie o masa imbelsugata, pasarile mananca atat de mult, incat trebuie sa se odihneasca mai multe ore inainte sa zboare din nou.

12. Pestele gelatinos, Blobfish

Arata mai mult ca un personaj din benzile desenate, decat ca un peste. Blobfish are foarte putini muschi si este, in principal, o masa de gelatina, care pluteste pe fundul oceanului, unde asteapta sa ii treaca mancarea prin fata.

11. Cartita nuda

Nu ii sta deloc bine neacoperita. Bine ca isi petrece aproape toate zilele ascunsa sub pamant. Acest animal pielos nu vede aproape deloc si isi foloseste dintii gigantici pentru a sapa gropi prin pamant. Traiesc in colonii ca albinele si au o regina care este responsabila cu toata reproducerea.

10. Maimuta proboscis

Maimuta proboscis este una dintre cele mai bizare maimute, in special datorita nasului supradimensionat. Cu cat acesta este mai mare, cu atat este mai puternic zgomotul pe care o astfel de maimuta il poate face cu ajutorul lui, masculii ajutandu-se de sunetele puternice pentru a speria alti masculi. Totodata, dupa cum releva cercetarile facute de un zoolog, se pare ca marimea nasului influenteaza si virilitatea unui mascul – cu cat nasul este mai mare cu atat masculul este mai viril.

9. Porcul alergator

Porcul alergator, cu aspectul sau respingator, este unul dintre cele mai evidente animale ale savanei africane. Daca il privim, nu este greu de ghicit de ce este una dintre cele mai indraznete specii. Porcul alergator este caracterizat de cele sase excrescente cartilaginoase, dispuse pe fetele laterale ale capului precum si pe mandibula, al caror rol nu poate fi explicat de cercetatori. Conform unor presupuneri, animalul le foloseste pe post de arme.

8. Cartita cu nas in stea

Rezidenta in America de Nord, aceasta cartita recompenseaza vederea foarte prosta cu un nas extraordinar, neacoperit de blana, care arata ca o stea cu 22 de tentacule. Acestea sunt extrem de sensibile si pot simti chiar electricitatea.

7. Aye-Aye

Aye-Aye este o specie amenintata, mai ales pentru ca, din cauza aspectului sau neplacut, locuitorii din Madagascar il vad drept o fiinta diabolica si il omoara imediat ce il vad.

6. Pestele unditar sau diavolul de mare

Pestele unditar sau diavolul de mare este un pradator de temut, care se hraneste in principal cu pestii care locuiesc in apropiere de fundul marii, cum ar fi calcanul si tiparul. Deasupra capului are trei excrescente sub forma unor spini lungi, pozitionati intre ochi. Unul dintre acestia este modificat, avand aspectul unei tije prevazute cu un glob stralucitor in capat. In acest glob se gasesc bacterii fosforescente, parazite, care se hranesc cu substantele produse de pestele unditar.

5. Barza Marabou

Barza Marabou are capul aproape chel, eventual acoperit cu peri relativ lungi de culoare alba sau gri, un cioc foarte mare, ascutit si o punga de piele care ii atarna de gatul lipsit de pene, atunci cand acesta este indoit. Penajul este de culoare gri-inchis cu tente albastii sau verzui pe spate, coada si mare parte din aripi, varfurile acestora fiind gri; sub aceste pene au puf alb. Au picioare foarte lungi, de culoare gri-deschis, albicioasa chiar; ghearele nu sunt ascutite.

4. Foca elefant

Focile elefant sunt reprezentate de doua mari specii: Foca elefant de sud (Mirounga leonina) si Foca elefant de nord (M. angustirostris). Prima se gaseste in locurile cele mai laturalnice ale oceanului, pe portiuni de uscat situate in regiunea Antarcticii, locuri in care aceasta specie era foarte larg raspandita in trecut. Cu timpul numarul focilor elefant sudice a scazut considerabil. Foca Elefant nordica, care nu difera de specia australa decat prin lungimea ceva mai mare a trompei si prin cateva detalii de structura a craniului traieste pe insulele din largul Californiei si cele ale Mexicului.

3. Liliacul potcoava

Cele 70 de milioane de ani de existenta a liliacului pe Pamant, au obisnuit micutele vietuitoare sa foloseasca fenomene fizice inca necunoscute noua. Radarul cu ultrasunete al liliacului este net superior ca performanta celui construit de om.

2. Pestele liliac cu buze rosii

Rujul nu il ajuta la uratenie. Ca si cum aspectul lor nu ar fi fost de ajuns, sunt inotatori foarte prosti (ciudat pentru un peste), asa ca prefera sa se plimbe pe fundul oceanelor, cu ajutorul aripioarelor.

1. Hiena

Hiena este cel mai comun carnivor mare al Africii. De-a lungul anilor, hienele si oamenii au intrat deseori in contact in Africa si, in trecut, in Asia si Europa. In Egiptul Antic, erau domesticite, ingrasate si mancate, dar oamenii puteau sa devina ei insisi hrana acestor animale. Parand timide si fricoase, pot fi periculoase si indraznete.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18625 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*