Foto: Un copil din Zlatna a ajuns la spital, mușcat de un maidanez. Mai mulți oameni au ieșit în stradă, în semn de protest

Un băiețel de 12 ani, din Zlatna, a fost mușcat de un câine maidanez și este nevoit să urmeze un tratament medicamentos și să se prezinte, regulat, la spitalul din Alba Iulia. Incidentul a avut loc în urmă cu câteva zile, la scurt timp după ce copilul a ieșit de la școală. Părinții micuțului s-au declarat revoltați și au postat, pe rețelele de socializare, imagini cu mai mulți câini fără stăpân care se plimbă prin oraș.

Cazul a iscat dezbateri aprinse printre localnici, mulți dintre ei decarându-se revoltați de faptul că maidanezii se plimbă nestingheriți prin oraș. Unora li se reproșează faptul că hrănesc acești câini, inclusiv de la geamurile apartamentelor, lucru care îi face pe căței să stea mai mult în zonele locuite.

Pozați/filmați pe cei care dau de mâncare la câinii comunitari! Dacă vedeți că se aduc câini din altă parte, la fel! Rețineți nr. de înmatriculare și sunați la 112! Cereți autorităților locale să desfășoare o campanie de cipare a câinilor cu stăpân, gratuită! Filmați și pozați pe cei care aruncă puii nou-născuți pe stradă! Și atunci, s-a început rezolvarea problemei! Însă până departe mai e mult! După cum cunosc însă oamenii din oraș (nu toți, majoritatea), se vor implica doar când li se va întâmpla lor sau rudelor! Răul triumfă când oamenii buni nu fac nimic!”, a scris, pe facebook, unul dintre consilieri locali din oraș.

Părinții copilului mușcat de câine au organizat, luni, 23 aprilie 2018, în centrul orașului, un protest la care au luat parte mai multe persoane. La întâlnire a fost prezent primarul Silviu Ponoran, precum și consilierii locali Adrian Puiuleț și Florin Crișan. S-a convenit ca în următoarea ședință de Consiliu Local, problema maidanezilor să fie discutată pentru a se găsi o soluție de rezolvare.

Tudor, băiatul mușcat de câinele maidanez urmează, potrivit părinților, un tratament și va continua să vină, la spitalul din Alba Iulia, în mod regulat, până în data de 14 mai.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22950 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*