Foto: Traian Băsescu a fost primit cu aplauze la Alba Iulia. Acesta a participat la Conferința Regională – Centru a Partidului Mișcarea Populară

Mircea Trifu

conferinta regionala pmp 11Fostul președintele Traian Băsescu a fost prezent duminică, 16 august, la Alba Iulia, fiind invitat la Conferința Regională – Centru a Partidului Mișcarea Populară. La Conferință au participat aproximativ 700 de delegați din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. În discursul lui, Băsescu a spus că obiectivul de țară pe care trebuie să-l aibă PMP-ul este unirea Românei cu Moldova. Evenimetul s-a desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și a început prin intonarea Imnului Național al României. Traian Băsescu a ajuns la aproximativ o oră după ce a început conferința.

Traian Băsescu a spus că PMP are șanse la alegerile locale și legislative, criticând obiectivele de țară pe care le are PNL și PSD, adică aderarea la zona Euro.

„Acest partid are șanse foarte mari și la alegerile locale și legislative. Este evident că se dezvoltă structurile organizatorice, față de acum trei luni partidul stă mult mai traian basescu 01bine, și vreau să mă gândesc că nu va exista secție de votare în care să nu avem reprezentați. Vreau să cred că nu va exista localitate în care să nu avem candidați pentru funcția de primar. (…) În momentul de față, eșicherul politic este dominat de două partide care au spus ce au avut de spus în 25 de ani de la Revoluție (…) Dacă vă uitați la următorul obiectiv de țară pe care îl propun PNL și PSD este să intrăm în zona Euro. Ceva mai penibil nu am auzit. Obiectivul de țară trebuie să fie unirea României cu Moldova. Ne-am asigurat securitatea prin intrare în NATO, ne-am asigurat un viitor bun fiind parte a Uniunii Europene, trebuie să ne ocupăm de corectat erorile istoriei (…) Republica Moldova nu este în fața unei promisiuni sau garanții că va deveni membră a Uniunii Europene. Consiliul European a refuzat constant un asemenea angajament față de Republica Moldova”, a spus Traian Băsescu.

Pe lângă obiectivul unirii României cu Moldova, pe care Băsescu l-a pus pe primul loc, în speech-ul său, fostul președinte a criticat PNL-ul în chestiunea Codului Fiscal, dar și a votului prin corespondență.

„Partidul Mişcarea Populară ar trebui să fie extrem de activ în a critica poziţia duplicitară a PNL, cu atât mai mult cu cât acest proiect de lege a existat în Parlament şi a fost respins. Nu băgat în sertar, pur şi simplu repins pe PNL şi PSD, iar astăzi doamna Gorghiu e surprinsă că nu vrea PSD. Ce minciună. (…) Oamenii ăştia sunt de un ridicol total. Îmi aduc aminte când îi săreau în cap lui Victor Ponta că nu e bine reducerea de la 24 la 20 la TVA. Şi trebuie de la 24 la 19, să facă dreptate. Până la urmă Ponta a coborât la mintea lor şi le-a dat 19 în Codul Fiscal. Au votat în unanimitate Codul Fiscal, acum liberalii s-au răsucit”, a spus Băsescu la Alba Iulia.

Citește și Traian Băsescu, prezent la Alba Iulia: „Probabil din toamnă mă voi înscrie în PMP”

Clement Negruț, președintele PMP Alba: „Am învățat de la Traian Băsescu să spun ceea ce sunt și ceea ce gândesc”

conferinta regionala pmp 06„Când vorbesc despre dreapta românească vreau să vă spun că dreapta a câștigat întotdeauna în Ardeal și în Transilvania. Un nume de care se leagă ideea de mișcare populară, ideea de partid al mișcării populare, este Traian Băsescu. Fac legătura între domnia sa și dreapta românească (…) Traian Băsescu este cel care a născut dreapta românească ca o identitate politică modernă, cel care a promovat tinerii în politică. Eu am învățat de la Traian Băsescu să spun ceea ce sunt și ceea ce gândesc. Toți încercăm la un moment dat să ne identificăm cu Traian Băsescu, sau asta ar trebui să facem. Niciodată nu reușești să te ridici la înălțimea unui astfel de om politic dacă nu privești la parcursul pe care l-a avut cel mai mare om politic din România de după 1990. Dacă în sala asta intră un Traian Băsescu trebuie să iasă 600 de Traian Băsescu, câți suntem în sală”, a spus deputatul Negruț.

După Conferința Regională – Centru a Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu a fost invitat să participe la „Sărbătoarea Mocanilor” de la Meteș.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22561 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*