Foto: Tineri liberali din Alba au participat la Școala de Primăvară a Comisiei Naționale de Educație a TNL

JpegÎn perioada 21 – 24 aprilie 2016 a avut loc la Câmpulung Moldovenesc prima ediție unui eveniment pe care Tineretul Național Liberal dorește să-l transforme într-un brand TNL de viitor – Școala de Primăvară a Comisiei Naționale de Educație a TNL (CNE-TNL). La această ediție au fost invitați diverși lideri locali și naționali ai Partidului Național Liberal și ai Tineretului Național Liberal, precum: Mihăiță Negură (primarul orașului Câmpulung Moldovenesc), Radu Surugiu (deputat PNL de Suceava), Victor-Lucian Ionescu (co-președinte PNL Diaspora), Cosmin Giosan (co-președinte TNL Suceava) ș.a.

La eveniment a participat și un grup de tineri județul Alba, membri sau simpatizanți ai Partidului Național Liberal, proveniți din diverse zone ale județului: Alba Iulia, Teiuș, Sebeș, Cugir, Ocna Mureș etc. Aceștia, alături de cei circa 50 de participanți din toate regiunile țării, au avut parte de un program destul de variat, din care nu au lipsit activități precum: seminarii cu subiecte diverse, activități in-door și out-door, vizitare de obiective cultural-istorice etc. Temele abordate în cadrul seminariilor și dezbaterilor au fost: „Tinerii și cultura”, „Abordări prezente privind educația din România”, „Tinerii români din diaspora”, „Administrația publică locală – provocări ale anului 2016”, „Politici educaționale pentru tineret”.

JpegOrganizatorul evenimentului, profesor Adrian Simion (președinte al CNE-TNL și vicepreședinte TNL Alba) a oferit și câteva detalii privind desfășurarea Școlii de Primăvară a Comisiei Naționale de Educație a TNL (CNE-TNL): «Ediția din acest an a avut tema ”Cultură și educație: politici publice pentru tineret”. De-a lungul celor patru zile lectorii și invitații le-au prezentat participanților diverse viziuni și exemple de bune practici privind modul în care tinerii se pot implica în proiecte culturale și politici educaționale. De asemenea, un element important în planul de activități l-a constituit seminarul de administrați publică la care a participat și domnul primar al orașului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură. Totodată, participanții au realizat și o colectă de cărți în limba română, cărți care vor ajunge la o comunitate românească din Ucraina, prin grija colegului nostru Cosmin Giosan, co-președintele TNL Suceava. Evident, din programul școlii de primăvară nu au lipsit vizitele de documentare la diverse obiective din zonă: Muzeul Memorial ”Ion Creangă” de la Humulești, Cetatea Neamțului, Cetatea Sucevei, chilia lui Daniil Sihastrul și celebrele mânăstiri Putna, Voroneț, Sucevița, Moldovița, Humor, Agapia și Văratec. Vreau să precizez că această școală politică a avut succesul scontat și datorită sprijinului pe care l-am primit din partea unor oameni deosebiți cărora țin să le mulțumesc public. Este vorba de trei oameni destoinici din administrația publică locală, și anume: domnul Adrian Teban, primarul orașului Cugir, domnul viceprimar al municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa și primarul orașului Câmpulung Moldovenesc, domnul Mihăiță Negură».

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23672 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*