Foto: Timp de două zile, Aiudul a fost un spaţiu al experienţelor culturale şi artistice, și o zonă a umorului de bună calitate. A avut loc Festivalul Internațional de Umor

festival umor 11Timp de două zile, respectiv în 8 și 9 aprilie, Aiudul a fost un spaţiu al experienţelor culturale şi artistice, o zonă a umorului de bună calitate. Formulei clasice de expoziţie şi de prezentare s-a alăturat experimentul artistic. Astfel, publicul a fost implicat direct în cele patru expoziţii de caricatură, patronate de maestrul Sefan Popa Popas, reprezentate de: Salonul Internaţional de Caricatură.

Expoziţiile personale semnate de caricaturiştii Eugen Mirea și Sergiu Grapa şi expoziția-eveniment Popas. Faptul că înainte şi în timpul expoziţiilor au fost realizate caricaturi, a transformat expoziţiile într-un happening.

Expoziţia realizată de Dorel Găină, prof. univ. dr la Universitatea de Artă şi Design din Cluj Napoca, a incitat latura intelectuală a receptării imaginii umoristice, a creat un spaţiu în care vizualul şi inteligența au fost elementele principale. Dacă expoziţia internaţională de fotografie s-a constituit într-un puzzele de receptare culturală a umorului în diferite zone geografice, celelalte două expoziţii: „spiritele” Angelei Kallo şi „cu drag despre umor amar”, a studenţilor de la Universitatea de Artă şi Design Cluj Napoca, au reprezentat zona conceptuală a desfăşurării festivalului. Două expoziţii importante care propun construcţii inedite, spaţii gândite şi transformate în act artistic, zone de dezbatere conceptuală.

Piesa de teatru „Osândirea lui Prometeu”, propusă de Grupul Skepsis, a oferit publicului spectator o aborbate modernă a unui mit clasic, o dramatizare inteligentă, jucată cu talent de tinerii actori.

Ediţia a XII -a a festivalului aiudean rămâne prin implicarea unui număr important de artişti contemporani, dar şi de tineri studenţi, un demers artistic un festival de referinţă, un spaţiu cultural şi artistic autentic.

Fotografii de Zoltan Balog

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22949 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*