Foto: Târgul Gustos de Alba și-a deschis porțile. Evenimentul se desfășoară, în acest weekend, pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina

gustos de alba 2017 01Ediția a opta a Târgului Gustos de Alba și-a deschis, vineri, porțile, în prezența oficialităților dar și a albaiulienuilor și turiștilor sosiți în spatial situat pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina din Alba Iulia. Este un târg dedicat producătorilor autohtoni din domeniul alimentar, care are ca scop promovarea valorilor tradiţionale culinare şi a producătorilor autohtoni din judeţul Alba.

Expozanţii sunt brutării, patiserii, cofetării, carmangerii, producători de brânzeturi, cultivatori de legume şi fructe, viticultori, etc. Vizitatorii vor putea alege dintr-o paletă largă de produse de calitate la standurile producătorilor din tot judeţul: pâine, lactate, preparate din carne, miere şi produse apicole, gemuri, siropuri, conserve, toate de casă, vinuri din podgoriile locale, dar şi legume proaspete de sezon oferite de micii producători.

program gustos de albaVor fi preparate la târg chiar sub ochii vizitatorilor o mulţime de preparate tradiţionale reprezentative pentru bucătăria judeţului Alba, care păstrează rețetele, aromele şi tehnicile folosite odinioară de bunicii noștri, sub forma unor demonstraţii culinare care vor face deliciul publicului. Publicul este de asemenea invitat la spectacole de dansuri populare susţinute de Ansambluri îndrăgite din judeţul Alba, precum şi la ateliere şi concursuri pe teme culinare pentru copii şi tineri.

Organizatori: Consiliul Judeţean Alba împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia. Parteneri: Grupul de acţiune locală Pe Mureş şi Pe Târnave, Grupul de acţiune locală Ţara Secaşelor Alba-Sibiu, Grupul de acţiune locală Valea Ampoiului – Valea Mureşului, Grupul de acţiune locală Munţii Metaliferi, Trascău şi Muntele Mare

Gusturile se savurează la Târgul Gustos de Alba 2017!

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22937 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*