Foto: Sute de patrupede au luat cu asalt Cetatea din Alba Iulia. În Piața Toboșarului se desfășoară evenimentul chinologic „Royal Crown Trophy 2015”

Royal Crown Trophy 2015 37Sâmbătă, 15 august, Piața Toboșarului de pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina a fost luată cu asalt de patrupede. În acest weekend se desfășoară cel mai important eveniment chinologic al anului, și anume „Royal Crown Trophy 2015”. Competiția din acest an a adus la Alba Iulia peste 900 de „campioni în lesă” de pe tot continentul european. Ajuns la a VI-a ediție, evenimentul organizat de Asociația Chinologică Alba alături de Primăria municipiului Alba Iulia, oferă șansa proprietarilor de câini de rasă, de orice dimensiune și de orice vârstă, să-și evalueze cei mai buni prieteni și să se distreze într-o atmosferă inedită, în Cealaltă Capitală. Pe lângă handleri, la Alba Iulia sunt prezenți retaileri importanți din industria animalelor de companie, arbitri internaționali și reprezentanți ai asociațiilor chinologice din Romania și Europa. Arbitrii din cadrul evenimentului provin din Argentina, Italia, Franța, Israel, Slovenia și România.

Royal Crown Trophy 2015 52Pe parcursul primei zile s-au derulat diverse probe în care arbitrii au evaluat frumusețea, capacitatea de lucru a câinilor, indicatori fizici, personalitatea animalelor, dar si potențialul handler-ilor de a relaționa cu câinele. La finalul zilei de sâmbătă a fost premiat cel mai frumos câine al zilei (Best In Show). Dincolo de competiția convențională, iubitorii de câini au șansa să discute cu profesioniști din domeniu despre tot ce-i interesează și îi aproprie în pasiunea lor comună: diete, antrenamente, întreținere, medicină veterinară etc. Evenimentul are menirea de a arăta tuturor capacitățile extraordinare pe care le au companionii noștri cu patru picioare, adaptați unui stil de viață umanizat, modelat cu atenție și dragoste de către proprietarii lor.

Expoziția chinologică de la Alba Iulia este singura din România aflată Sub Înalt Patronaj Regal prin bunăvoința Alteței Sale Regale Principesa Maria a României și este cu intrare gratuită pentru public.

Evenimentul include și un târg de adopții pentru căței metiși organizat de Primăria municipiului Alba Iulia în colaborare cu Asociația Arche Noah Transilvania. Acesta este singurul ONG din județul Alba care a înființat, exclusiv din fonduri proprii, un Centru de adopții pentru câinii fără stăpân, care funcționează în localitatea Vințu de Jos, str. Lucian Blaga nr. 64. De la deschidere și până în prezent aici au fost găzduiți peste 110 câini abandonați, pentru mai mult de jumătate dintre ei găsindu-și stăpâni, în Alba și zonele limitrofe, dar și în străinătate (Germania).

Programul zilei de duminică, 16 august

09,00                     Expoziție internațională – câini de toate rasele

11,00                     Târg de adopții

13,00                     Demonstrații de dresaj

14,00                     Program special – Best In Show (Cel Mai Frumos Câine al Expoziției) și Supreme Best In Show

Alba Iulia figurează în calendarul competițional oficial al Federației Chinologice Internaționale din anul 2010.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23689 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*