Foto: Succes pentru expoziția „O lume pe două continente” a artistului aiudean Ștefan Balog, vernisată la New York

expozitie inter-art 05După expoziţia din anul 2013, de la Institutul Cultural Român din New York, apreciată atât de publicul vizitator cât şi de presa de specialitate, artistul plastic Ştefan Balog a oferit publicului american o nouă expoziţie de artă plastică, intitulată „O lume pe două continente”, deschisă la Hungarian House din New York.

Expoziţia, metaforă de lumină şi culoare, a fost deschisă de doamna Ildikó Nagy, directorul “Hungarian House”, New York, de Dr. Kumin Ferenc, Ambasador, Consulul General al Ungariei la New York şi prezentată de poetul Ioan Hadarig, director artistic al Fundaţiei Inter-Art Aiud. A fost invitată să vorbească despre expoziţie şi Doina Uricariu, directorul Institutului Cultural Român din New York.

Publicul prezent, format şi din tineri artişti americani de origine maghiară, a apreciat demersul plastic novator propus de Ştefan Balog, dimensiunea carismatică a lucrărilor sale şi noua abordare a spaţiului interior care încearcă să definească relaţia dintre artist şi privitor. A fost o seară minunată în care gazdele au oferit alături de un vin unguresc şi tradiţionalele “pogacsa” (turte).

La expoziţie a participat o echipă de la TVR Cluj care pregăteşte programele în limba română şi în limba maghiară pentru emisiunile culturale şi care a prezentat evenimentele Inter–Art din decembrie, de la New York, atât la televiziunea naţională cât şi pe postul regional de televiziune.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19272 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*