Foto: Succes pentru cea mai recentă ediție a Nopții Muzeelor de la Alba Iulia. Câteva mii de persoane, prezente la manifestările incluse în program

Sâmbătă, 21 mai 2016, de la ora 19:00, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia a avut loc deschiderea oficială a Nopții Muzeelor. Noaptea în care istoria prinde viaţă.

Noaptea Muzeelor41Pentru reamintirea importantelor pagini de istorie care s-au scris pe aceste meleaguri, de acum celebrele Personaje istorice, întruchipate de angajații muzeului și voluntari, au dat viață expoziției de bază a muzeului. Printre ele, vizitatorii au avut ocazia să întâlnească multe personalităţi ale istoriei românilor, precum Mihai Viteazul, Horea, Avram Iancu, regii României Mari, Ferdinand şi Maria sau primul primar român al orașului Alba Iulia, Camil Velican. De asemenea, la eveniment au fost prezente toate cele patru trupe de reenactment patronate de muzeul albaiulian: Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis.  Organizatorii evenimentului sunt Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia. Programul a cuprins, printre altele, reprezentația Gărzii Apulum, parada personajelor istorice, momente muzicale, ateliere de pictat icoane și de cusături tradiționale și ateliere antice sau romane.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19551 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*