Foto: Spectacolul caritabil de colinde „Darul bucuriei”, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

colinde liceul militar 05Spectacolul de colinde desfășurat  în seara zilei de marți, 15 decembrie 2015, la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia, în parteneriat cu Liceul de Arte ,,Regina Maria” Alba Iulia și Școala Gimnazială ,,Vasile Goldiș” Alba Iulia a fost dedicat bucuriei trăite și împărtășite de toți cei prezenți.

În pragul sărbătorilor de iarnă, colindele tradiționale și datinile culese de la bunici, nuantate de graiul arhaic au fost prezentate în casa gazdelor. Aici, bunicii (interpretați de eleva plutonier Aurora Pavel și elevul caporal Alexandru Iușan) și nepotul (elevul fruntaș Raul Traica) i-au primit pe colindători, feciori și fete din sat porniți să vestească sărbătoarea Nașterii Domnului, răsplătindu-i cu nuci, mere și colaci, si, totodată, povățuindu-i. Apoi,
colindătorii Liceului de Arte ,,Regina Maria” Alba Iulia, coordonați de către doamna profesor Daniela Rus, au interpretat colinde pe patru voci.

Spectacolul a avut și un caracter caritabil pentru cei 12 copii ai Casei de Tip Familial  ,,Sfântul Nicolae” din satul Târsa, comuna Avram Iancu, însoțiți de părintele Radu Ion Novacovschi. Pentru ei această zi a fost deosebit de emoționantă și plină de surprize. Însoțiți de elevi militari au servit masa de prânz, au vizitat orașul, ne-au colindat și au participat la spectacolul dedicat sărbătorilor ce se apropie.

Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” și Școala Gimnazială ,,Vasile Goldiș”, reprezentată de profesorii Cornelia Giurca, Iuliana Turcu si Adriana Sopterean, au pregătit daruri pentru acești copii, constând în hăinuțe, încălțăminte, alimente, jucării, fructe, dulciuri
și rechizite.

Gesturile de suflet și solidaritatea exemplară ne-au adunat pe toți într-o mare comunitate, cea a bucuriei. Astfel, a fost posibil ca, într-o singură zi, zeci de inimi să bată la fel. Dar din dar se face rai!

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 26798 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*