Foto: „Săptămâna Mobilității” a mobilizat peste 350 de voluntari la Aiud

În perioada 16 – 22 septembrie 2018, în municipiul Aiud s-a desfășurat „Săptămâna mobilității”, eveniment prin care administrația locală a promovat folosirea de forme alternative de transport și împreună cu voluntari a organizat acțiuni de ecologizare. Aiudenii au demonstrat încă o dată că le pasă de orașul în care trăiesc, astfel că peste 350 de elevi și profesori ai școlilor aiudene, funcționari publici, deținuți ai Penitenciarului Aiud și alți cetățeni au ecologizat zone precum Valea Aiudului, zona stadionului și a gării, zona pădurii Legheleu și a Văii Lupului și zona Pădurii Sloboda.

În cadrul evenimentului au fost implicate și grădinițele din Aiud prin organizarea unor competiții sportive cu componente de educație ecologică. Prin intermediul sportului, micuții au învățat cum se sortează deșeurile reciclabile, importanța sortării, precum și impactul pozitiv pe care acțiunile lor îl pot avea asupra mediului înconjurător.

„Săptămâna Mobilității” la Aiud a fost organizată de către Primăria și Consiliul Local Aiud în colaborare cu Grădinița cu Program Prelungit nr. 2, Grădinița cu Program Prelungit „Primii Pași”, Școala Gimnazială „Axente Sever”, Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea”, Colegiul Național „Bethlen Gabor”, Colegiul Național „Titu Maiorescu”, Colegiul Tehnic Aiud, Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” din Ciumbrud și Penitenciarului Aiud, dar și cu sprijinul operatorului de salubrizare SC Greendays SA.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21033 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*