Foto: S-a semnat protocolul de colaborare dintre Primăria Alba Iulia și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. Universitatea a primit un nou sediu în orașul nostru

Mircea Trifu

protocol colaborare primarie utcn 14Joi, 10 septembrie, la sediul Primăriei din Alba Iulia s-a semnat protocolul de colaborare dintre administrația locală și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. La eveniment au participat primarul Mircea Hava, viceprimarul Gabriel Pleșa, city managerul Nicolaie Moldovan, o delegație formată din șapte reprezentanți ai conducerii universității, precum și reprezentanți ai agenților economici din Alba. Universitatea a preluat în administrare, în urma semnării contractului de parteneriat, cantina și clădirea internatului din cadrul Grupului Școlar Metalurgic Alba Iulia, fostul Liceu nr. 2. Cel mai probabil renovările vor fi gata anul viitor.

„Astăzi semnăm parteneriatul. Am avut înainte o hotărâre de consiliu local prin care am dat imobile în administrarea universității. Cred că nu trebuie să spun de ce s-a făcut acest lucru, pentru că se știe de ce s-a făcut. Vreau să vă spun că așa, ca orice lucru pe care îl facem în oraș, foarte mulți se bucură și câțiva se supără. În general se supără cei care nu înțeleg că Alba Iulia are nevoie de forță de muncă, cei care nu înțeleg că, odată cu autostrada, vor veni investitorii”, a spus primarul Mircea Hava. Totodată, primarul municipiului a declarant că este convins de faptul că Universitatea Tehnică Cluj-Napoca își va atinge țintele de dezvoltare, iar astfel Alba Iulia va devein un centru universitar și pentru învățământul tehnic superior.

protocol colaborare primarie utcn 09„Din punctul nostru de vedere este o zi mare, pentru că într-adevăr suntem în sfârșit acasă și la Alba Iulia (…) Univesitatea Tehnică Cluj-Napoca are la momentul actual două campusuri universitare, unul la Cluj-Napoca și unul la Baia Mare, și are un număr de cinci extensii care la un moment dat vor deveni noile centre universitare aferente Universității Tehnice (…) Avem în plan să încercăm să dezvoltăm învățământul în toată Regiunea de Nord-Vest a României și să creștem numărul de centre universitate în zonă”, a precizat rectorul Universității, Aurel Vlaicu.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22583 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*