Foto: S-a lansat proiectul „WORK IT!” la Alba Iulia. Beneficiarii sunt 750 de persoane din mediul rural

work it 34XEROM SERVICE S.R.L. Alba Iulia, beneficiar al proiectului „WORK IT!“ și partenerii, S.C. INDUSTRIAL EURO STAR SRL Alba Iulia și S.C. GAMI CLEAN S.R.L. Alba Iulia,anunță:

Rezultatele conferinței de lansare a proiectului

Conferința de lansare a avut locîn data de 30 aprilie, orele 11.00, în Sala de conferințe a Hotelului Parc, din Alba Iulia, strada Primăverii, nr.4. Evenimentul de lansare a reunit membrii echipei de proiect, atât din partea beneficiarului, cât şi ai partenerilor, reprezentanţi ai administraţiilor publice locale, ONG-urilor şi mass-media. Numărul total al participanţilor a fost de 92 depersoane. Lucrările conferinței  au fost deschise de managerul proiectului, domnul Lucian Oprean. Activitățile și rezultatele ce se doresc a fi obținute prin punerea în practică a proiectului au fost prezentate de doamna Carmen Morariu, reprezentant al Xerom Service S.R.L.

work it 30Servicii integrate pentru 750 de persoane din mediul rural

A fost evidenţiată contribuţia proiectului la scăderea ratei şomajului şi creşterea ratei de ocupare, ţinând cont de particularităţile persoanelor implicate, dar şi a celor legate de piaţa muncii şi situaţia economică de la nivel regional şi local. Beneficiarii activităților proiectului, în total 750, vor primi de la experții proiectului un set de servicii integrate care vizează: informarea, consilierea și orientarea privind cariera, consiliere pentru dezvoltare personală, furnizarea programelor de formare profesională, medierea în vederea creșterii ratei de ocupare, asistență și consiliere pentru demararea unei activități independente sau pentru inițierea unei afaceri în mediul rural. În cadrul evenimentului de lansare, a fost prezentat și rolul pe care-l au partenerii în derularea proiectului, S.C. INDUSTRIAL EURO STAR SRL Alba Iulia și S.C. GAMI CLEAN S.R.L. Alba Iulia.

work it 18Obiectivul general al proiectului lansat este dezvoltarea resurselor umane și creșterea ocuparii forței de muncă în mediul rural, prin valorificarea potențialului resurselor umane și promovarea mobilității ocupaționale și geografice a forței de muncă. Grupul țintă este format din 750 de persoane din zone rurale (660 din regiunea Centru și 90 din regiunea Vest). Vorbim de persoane în căutarea unui loc de muncă, șomeri, șomeri de lungă durată, șomeri tineri, persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistență, manageri din mediul rural, angajați din mediul rural. Desfășurarea activităților propuse pentru grupul țintă va crea premisele pentru continuarea activităților de informare, formare, orientare și consiliere profesională și după finalizarea implementării proiectului. Demersul XEROM SERVICE S.R.L. are un grad mare de mobilitate, ceea ce prezintă un element semnificativ pentru extinderea atât cantitativă, cât și calitativă a activităților proiectului la alte grupuri țintă. Proiectul „WORK I.T.!“ este co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, „Domeniul major de intervenţie: 5.2. „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă“.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21859 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*