Foto: Rezultate excelente pentru elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, la Concursul Național de Poezie „Ocrotiți de Eminescu”

concurs de poezie 2Uniunea Scriitorilor din România, Asociațiunea Astra, Despărțământul ,,Timotei Cipariu” și Primăria municipiului Blaj au organizat, în penultima zi a lunii ianuarie, Concursul Național de Poezie ,,Ocrotiți de Eminescu”. Ajuns la cea de a XVI-a ediție, concursul din acest an a fost dedicat sărbătoririi a 150 de ani de la Popasul lui Eminescu la Blaj (1866-2016). Dedicat Luceafărului Poeziei Românești acest concurs adună din toată țara tineri pasionați de creație, de opera eminesciană și puși în slujba idealurilor artistice. An de an, elevii noștri participă atât la secțiunea creație, cât și la recitare.

La secțiunea creație elevii în uniforma Colegiului Național Militar ,,Mihai concurs de poezieViteazul” au obținut rezultate demne de aprecierea juriului și a organizatorilor. Astfel, eleva fruntaș Maria Câmpean a obținut Marele Premiu, fiind recompensată de către domnul doctor Mircea Frențiu, pasionat de cultură și susținător al tinerelor talente, cu un premiu în valoare de 200 lei. Elevul plutonier Cosmin Crețu a obținut Premiul II, iar elevul fruntaș Mircea Costea Premiul III. Și la secțiunea recitare din lirica eminesciană am obținut patru premii: elevul plutonier Raul Alexa – Premiul I, elevul sergent Sorin Sanda – Premiul II, elevul Andrei Gânța – Premiul III și eleva fruntaș Cristina Geică – Premiul Editurii ,,Vatra Veche”. Catedra de limba română a colegiului formată din doamnele profesoare Teodora Dăncilă, Cosmina Mircea și Simona Mureșan apreciază, încurajează și promovează activitățile culturale, talentele literare și descoperă, în fiecare suflet adolescentin, latura sentimentală, inocentă, pusă mereu în slujba frumosului.

Text si foto: Daniela Filimon

Despre Redacția ProAlba 30258 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*