Foto: Regal cultural la Sebeș. Pentru prima dată pe scena teatrului românesc postdecembrist, piesa „Tulburarea apelor” de Lucian Blaga

Festivalul Internațional „Lucian Blaga”, organizat la Sebeș, a adus, pentru prima dată pe scena teatrului românesc postdecembrist piesa „Tulburarea apelor” de Lucian Blaga, un spectacol eveniment cu o distribuție impresionantă de actori premiați la festivaluri internaționale și soliști de muzică tradițională românească și de operă. Spectacolul s-a jucat duminică, 13 mai 2018, pe scena Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș dar a putit fi văzut și pe un ecran amplasat în aer liber.

Festivalul s-a aflat la cea de a 38-a ediție și a fost organizat de Primăria și Consiliul Local al municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga“ Alba.

Piesa de teatru a fost regizată de Cosmin Pleșa – actor, regizor, teolog și profesor de teatru. Cosmin Pleșa a primit, în  2011, în cadrul Festivalului Internațional de Artă „Cavalerul de Aur” de la Moscova, trofeul „Cavalerul de Argint”, pentru spectacolul Manole, după piesa „Meșterul Manole” de Lucian Blaga.

„„Tulburarea apelor”, dincolo de metafora din titlu, unde gândul zboară sedus spre o apă tulbure, poartă o dimensiune mult mai adâncă și totuși înălțătoare a spiritualității unice mioritice într-un spațiu atemporal românesc și parcă universal. Este o invitație a simțului prin care gândul prinde contur în faptă și rugăciunea de taină devine miracol și părticică a luminii taborice.” afirmă Cosmin Pleșa.

Toate detaliile despre piesa de teatru jucată la Sebeș găsiți AICI. Mai jos, câteva fotografii din timpul spectacolului și din conferința de presă susținută anterior.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23694 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*