Foto: Protest în fața CEC Bank din Zlatna. Câteva zeci de persoane susțin că nu și-au primit banii care le-ar fi dispărut din conturi

cec bank zlatna protestÎn jur de 40 de persoane protestează, joi dimineața, în fața CEC Bank din Zlatna, nemulțumite de faptul că nu și-ar fi primit banii care le-au dispărut din conturi, în urma scandalului în care au fost implicate două angajate ale sucursalei din localitate.

Vă reamintim că, de curând, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatei METEȘAN ELENA în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

cec bank zlatnaInculpata Meteșan Elena, în calitate de funcționar public-angajat în cadrul CEC BANK – Agenția Zlatna în funcția de ofițer de cont, în perioada noiembrie 2005-august 2016, în baza unei rezoluții infracționale unice, și-a însușit mai multe sume de bani, constând atât în depuneri efectuate de clienții băncii, cât și în sume de bani remise de aceștia în vederea depunerii, fiind afectați un  număr de 297 clienți și provocând un prejudiciu cumulat în valoare de 6.321.886,78 lei și 273.744 euro.

Cu privire la inculpata Popa Victoria s-a dispus disjungerea cauzei și continuarea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de delapidare, precum și efectuarea de verificări cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

protest cec bank zlatnaInvestigaţiile au fost efectuate cu sprijinul I.P.J. Alba – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Alba.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17502 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*