Foto: Pista de biciclete de pe Dealul Mamut a fost deschisă oficial. Albaiulieni, poftiți la pedalat!

pista biciclete 46În ultima perioadă, în Alba Iulia, mersul pe bicicletă a început să câștige tot mai mulți adepți, fie că vorbim de adulți ori de copii. Începând de vineri, 8 august, bicicliștii pot fi mai bucuroși, deoarece s-a deschis oficial pista de biciclete ce traversează Dealul Mamut. Cu pornire de pe Valea Popii, de lângă Parcul Dendrologic, pista se întinde de-a lungul versantului pe o distanță de șase kilometri până în zona Pâclișa.

De asemenea, de-a lungul traseului, au fost amplasate și zone de refugiu acoperite. Pe primii 600 de metri, în paralel cu pista destinată bicicletelor, există și un drum pentru autovehicule. Drumul acesta se oprește într-o zonă destinată celor ce vor să-și petreacă timpul liber în natură. Zona a fost amenajată cu parcare, spații verzii, părculeț de joacă pentru copii, locuri pentru grătare, foișoare cu mese și scaune și cu tot ceea ce este nevoie pentru o ieșire cu famlia sau prietenii. Totodată, a fost ridicată și o clădire unde se va deschide un restaurant. Administrația locală este în căutarea unei firme care dorește să închirieze acest spațiu și să îl utilizeze.

„Am legat orașul cât mai mult de aceste zone pădure. Avem de gând să amenajăm și prin pădure trasee pe care poți să te plimbi. O zonă civilizată, pentru oameni civilizați. Albaiulienii merită cu prisosință lucrul acesta.”, a spus primarul Mircea Hava.

Drumul ce duce până la baza pistei de bicilete este pregătit pentru a fi modernizat. Din spusele primarului Hava, lucrările de modernizare vor începe în cel mai scurt timp și va fi realizat din pavaje. Vor exista rigole și piste pentru biciclete. În acest moment calea de acces este iluminată.

Spor la pedalat!

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 26553 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*