Foto: Peste 1500 de studenți au luat parte la deschiderea anului universitar de la Alba Iulia. La eveniment a fost prezent și Ministrul Educației

dechidere an universitar 2015-2016 10Vineri, 2 octombrie, de la ora 11:00, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, a avut loc Festivitatea de deschidere a anului universitar 2015-2016. La ceremonia de deschidere, pe lângă cadrele didactice și studenții Universității „1 Decembrie 1918”, au participat ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, Ecaterina Andronescu, Daniel Breaz, rectorul universității din Alba Iulia, ÎPS Irineu, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, reprezentanta Ligii Studenților UAB și mai mulți parlamentari. În acest an universitar, peste 1700 de boboci sunt pregătiți pentru studiile în cadrul Universității.

„Vreau să le spun studenților că Universitatea le oferă toate condițiile pentru a se pregăti și pentru a deveni profesioniști. O universitatea nu înseamnă doar cursuri și seminarii. O universitate înseamnă oferta educațională completă, înseamnă oferta de burse, înseamnă cazări, înseamnă viață socială. Toate acestea le găsiți la înalte standard la Alba Iulia, iar acest lucru se datorează tuturor celor implicați care de-a lungul timpului au fost alături de noi și astăzi îi avem aici între noi.”, a spus Daniel Breaz, rectorul Universității din Alba Iulia.

Universitatea se apropie de 5000 de studenți. Potrivit ministrului educației, există și o repartiție echilibrată, trei sferturi fiind la nivel de licență, 22% la nivel de master și 3% la nivel de doctorat, fapt ce arată un management performant conectat atât la realitățiile învățământului superior românesc, cât și la realitățile economice naționale, europene și internaționale.

dechidere an universitar 2015-2016 46„Cei 1737 de boboci intrați la cele trei forme de învățământ: licență, master, doctorat, sunt o dovadă a atractivității de studii pe care Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia le oferă, a eforturilor pe care întreaga comunitate academică le face penru a-și îmbunătății activitatea.” sunt cuvintele ministrului Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu. „Toți cei peste 1700 de studenți de anul I, care ați făcut această alegere în 2015, confirm, cele spuse de domnul rector, ați făcut o alegere foarte bună”, a mai adăugat acesta.

Facultățile și specializările din acest an universitar la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia sunt următoarele:

dechidere an universitar 2015-2016 49FACULTATEA DE ISTORIE ŞI FILOLOGIE

Istorie, Limba şi literatura română – Limba şi literatura Engleză

FACULTATEA DE ŞTIINŢE ECONOMICE

Economia comerţului, turismului şi serviciilor, Administrarea afacerilor, Finanţe şi Bănci, Contabilitate şi informatică de gestiune și Marketing

FACULTATEA DE ŞTIINŢE EXACTE ŞI INGINEREŞTI

Informatică (în limba engleză), Informatică, Măsurători terestre şi cadastru, Electronică aplicată și Ingineria mediului

FACULTATEA DE DREPT ŞI ŞTIINŢE SOCIALE

Drept, Sociologie, Asistenţă socială, Administraţie publică, Pedagogia Învăţământului primar şi preşcolar, Educaţie fizică şi sportive, Terapie ocupaţională și Kinetoterapie şi motricitate specială

FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXĂ

Teologie ortodoxă pastoral și Muzică religioasă.

dechidere an universitar 2015-2016 56„În cei 25 de ani s-au întâmplat multe, iar Universitatea a evoluat. Vreau să mulțumesc celor care au pus umărul la rezultarea universității. SUnt oameni din învățământ, din administrație și oameni care așa cum au putut au reușit acum 25 de ani să înființeze Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia (…) Vă doresc success în anul universitar pe care îl începeți”, a spus Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Festivitatea de deschidere a fost urmată de ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa secretarului de Stat prof. univ. dr. ing. Gigel Paraschiv, care a avut loc în Amfiteatrul A9 a Universității.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22951 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*