Foto: Participanții la Olimpiada Națională de Istorie, în vizită la Sebeș

Joi, 5 aprilie 2018, participanții la Olimpiada Națională de istorie au vizitat Sebeșul, acolo unde au fost primiți de reprezentanți ai administrației locale, în frunte cu primarul Dorin Nistor.

200 de elevi și 34 de cadre de didactice au participat la o “Întâlnire cu istoria Sebeșului, în anul centenar”

Municipiul Sebeș a avut plăcerea să fie gazda numerosului grup de elevi participanți la olimpiada națională de istorie, care se derulează în aceste zile la Alba Iulia. Olimpicii au fost întâmpinați, la Sebeș, de liceeni ai Colegiului Național „Lucian Blaga”, îmbrăcați în costume populare românești și săsești, care le-au prezentat principalele obiective istorice din centrul vechi al orașului: biserica evanghelică, cetatea medievală, muzeul de istorie. Olimpicii au fost invitați să viziteze, de asemenea, biserica mare și  casa memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm.

Muzeul Municipal “Ioan Raica” Sebeș a fost gazda simpozionului Întâlnire cu Istoria Sebeșului în anul centenar, dedicat elevilor olimpici.

În grădina muzeului, oaspeții au fost salutați de primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, care i-a felicitat pentru performanțele lor școlare în studiul istoriei, le-a vorbit despre povestea frumoasă a orașului și despre personalitățile care au dus faima acestor locuri.

Vă reamintim că peste 200 de elevi, din clasele VIII –XII, din toată România, iau parte, la Alba Iulia, în perioada 3-6 aprilie, la Olimpiada Națională de Istorie. Festivitatea de deschidere a evenimentului s-a desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiuș reședință de județ.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21859 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*