Foto: Momente inedite, surprize și bună dispoziție la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, cu ocazia „Balului bobocilor”

Mircea Trifu

balul bobocilor colegiul militarVineri, 13 noiembrie 2015, în Sala de festivități a Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” s-a desfășurat o nouă ediție a „Balului bobocilor”, ediție organizată, conform tradiției, de elevii claselor a XI-a. Toate activitățile-prezentarea, spectacolul, probele pentru boboci – au fost grefate pe tema unanim acceptată, „Călătorie în jurul lumii”. În alegerea ideii sub auspiciile căreia trebuia să desfășoare un spectacol complex și complet, am ținut cont de specificul instituției noastre de învățământ și de unitatea în diversitate care ne leagă. Alegerea recuzitei, a decorurilor, a elementelor de spectacol s-au închegat perfect în așa fel încât să ne definim originalitatea, iar bobocii să traverseze experiențe inedite, de care să-și amintească întotdeauna cu drag.

Periplul prin lume a fost imaginat ca o călătorie lină cu avionul care a debarcat în fiecare țară din care și-au imaginat balul bobocilor colegiul militar 2bobocii că provin, iar pentru a-i conferi călătoriei o notă de real, elevii claselor a XI-a au confecționat un avion în miniatură, cu toare datele de identificare ale evenimentului organizat. Invitații au fost întâmpinați de elevi costumați în veșminte tradiționale din diferite tări și regiuni, le-au fost oferite bilete de călătorie, iar din spectacol nu au lipsit dansul culturilor – dans tribal, street dance, dans țigănesc – interpretare, recital de chitară electrică, momentul satiric, dansul egiptean cu o adevărată regie și recuzită (faraoni, sarcofag, mumii), dansul grecesc. Toate acestea s-au armonizat cu probele pregătite pentru cele 7 perechi de boboci: proba de prezentare, proba de sincretism – muzică și vers, proba de aptitudini, proba de cultură generală, proba de dans. Colegii noștri talentați în arta umorului au destins permanent atmosfera cu momente satirice, iar invitat special a fost tânăra Silvia Oancea, artist local apreciat și admirat pentru vocea și talentul ei.

balul bobocilor colegiul militar 1La finalul celor două ore de spectacol, juriul a deliberat. Titlul de Miss Boboc a fost câștigat de Ilișca-Anișoara Coman, iar cel de Mister de Vlad-Ștefan Velțan. Apoi, titlurile de Miss și Mister Popularitate au fost acordate bobocilor Cosmina-Gabriela Sprîngean, respectiv Mihai-Radu Moldovan. Locurile 2 pe podium au fost ocupate de Teodora-Maria Groza și Ioan-Vlad Dan iar locurile 3 de Iuliana-Alexandra Țurcă și Bogdan-Andrei Dumitrașcu.

Spectacolul a fost prezentat de câștigătorii titlurilor de Miss și Mr Boboc 2013, Ioana Dumitraș și Dan Teodor, membri ai echipajului de bord, care au ghidat călătoria. A fost un moment inedit, plin de surprize și bună dispoziție, care merită să fie inclus în palmaresul realizărilor noastre.

Elev caporal Iușan Alexandru,

președintele Consiliului Elevilor colegiului

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22528 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*