Foto: Momente emoționante la statuia lui Lucian Blaga din Lancrăm

Duminică, 13 mai 2018, conform obiceiului împământenit în anii din urmă, la statuia marelui poet și filosof Lucian Blaga, din Lancrăm, s-a scris una din ultimele file ale celei de-a XXXVIII-a ediții a festivalului care îi poartă numele.

Într-un cadru solemn și emoționant, au luat cuvântul primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor, directorul Centrului Cultural ,,Lucian Blaga” Sebeș, Nadia Mitrea, poetul Ion Mărginean, scriitorii Elena Deju, Zenovie Cârlugea şi Ana Selejan, precum și oaspeți ai festivalului sosiți din Tiraspol. În semn de respect și prețuire pentru memoria celui care a fost Lucian Blaga, participanţii, dimpreunã cu organizatorii şi doamna Felicia Cornelia Bugnariu, nepoata marelui filosof, au depus flori la monumentul acestuia. Momentul a fost întregit prin scurtele intervenţii artistice susţinute de Andrei Albu și de membrii trupei de teatru COLB, coordonaţi de prof. Tereza Cândea de la Colegiul Naţional ,,Lucian Blaga” Sebeş. Liceeni au pus în scenă un fragment din piesa de teatru ,,Meşterul Manole” de Lucian Blaga.

La finalul evenimentului, în mod simbolic, a fost plantat un gorun, gorunul fiind un motiv recurent al liricii blagiene, simbolizând cunoaşterea apocaliptică, paradisiacă. Ideea plantării a fost oferită de un invitat de seamă al festivalului, domnul Nicolae Mareș, scriitor, traducător și diplomat de carieră. Municipalitatea Sebeș s-a declarat deschisă și a onorat această propunere.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19556 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*