Foto: Misiune complexă de antrenament pentru jandarmii din Alba, în Munții Șureanu. La exerciții este folosit și un elicopter

elicopter sureanuÎn perioada 19–21 iunie 2017, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, în cooperare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba, Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, Salvamont Alba și Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca împreună cu un elicopter MI-17, desfășoară o misiune de antrenament, cu forțe și mijloace în teren (EXFT), având drept scop dezvoltarea capacității de interoperabilitate în sistem integrat, precum și verificarea capacității de reacție și intervenție a forțelor de ordine, în diferite situații.

Misiunea de antrenament are loc în zona Luncile Prigoanei din munții Șureanu, unde forțele angrenate vor acționa în baza unor  scenarii adaptate după posibile situații reale de intervenție. Tema misiunii de antrenament este „Acțiunea subunității mobile de jandarmi și structurilor montane pentru executarea acțiunii de salvare-evacuare în zona montană, a unei persoane sau grup de persoane”.

Participanții la misiune se vor familiariza cu diferitele tehnici de intervenție în asemenea cazuri cum ar fi:

  • exersarea tacticilor de coborâre în rapel din elicopter
  • exersarea tacticilor de deplasare și apropiere de zona de intervenție
  • exersarea activității de salvare-evacuare în zona montană a unei persoane sau grup de persoane
  • exersarea tehnicilor de protecție, coborâre și deplasare în/din aeronavă.

sureanu elicopterPrin intermediul acestei misiuni de antrenament se dorește evaluarea obiectivă a modului de desfășurare a tuturor activităților cuprinse în scenarii, din punct de vedere al organizării acestora, a etapelor parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare și coordonarea forțelor din teren, până la modul de acțiune efectiv al forțelor de ordine participante.

Deasemenea în situația în care se vor afla cetățeni în zona desfășurării misiunii, le adresăm respectuos rugămintea de a nu intra în panică, de a-și păstra calmul și de a respecta indicațiile forțelor de ordine.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21097 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*