Foto: Mircea Hava si Paul Voicu in inspectie la cateva licee si scoli din Alba Iulia

vizita scoliPrimarul Mircea Hava alaturi de viceprimarul Paul Voicu si o echipa de tehnicieni ai primariei au facut un tur al catorva institutii de invatamant din Alba Iulia. In acest weekend au fost inspectate cinci licee si scoli. S-au identificat o serie de aspecte privitoare la consumul de utilitati pe perioada in care nu se desfasoara activitate scolara, igiena spatiilor si terenurilor aflate in administrarea unitatilor scolare, deficiente ale cladirilor cu potential de reparare imediat etc. In linii mari concluziile au fost favorabile, dar din pacate s-au constatat si realitati ce nu fac cinste prestigiului dobandit de-a lungul anilor de colegii importante din Alba Iulia.
In aceasta perioada se intocmesc grafice de analiza a costurilor pentru utilitati, consumabile, servicii etc. Se urmareste atingerea unui randament maxim in aceasta privinta pentru toate cladirile si institutiile aflate in subordinea Primariei si a Consiliului Local. Vizita neanuntata de sambata este practic o baza de observatie vis a vis de modul in care se administreaza unitatile de invatamant, urmand sa alimenteze dialogul pe care edilul sef il va avea cu directorii in aceasta saptamana (18-22 februarie).
Se vor urmari obiective de anvergura, dar se va face si o analiza a viitoarelor normative pe care guvernul le va aplica (finantarea per elev) si in functie de care primariile vor putea aloca bani scolilor.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22045 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*