Foto: Marea Sărbătoare a Învierii a adus primele decoruri de Paște în Cetatea din Alba Iulia. Aranjamentul de sărbători este amplasat pe esplanada Catedralei Sfântul Mihai

decor paste 06Cu veselie sinceră, licăriri primăvăratice şi multe zâmbete, aşa a fost primit joi, 24 martie 2016, aranjamentul de sărbători amplasat pe esplanada Catedralei Sfântul Mihai. Copiii prezenţi la ceremonia sfinţirii uleiurilor pentru binecuvântare (liturghia crasmei, când preoţii pleacă spre parohii cu uleiul sfinţit), au fost primii care au întâmpinat familia iepuraşului de Paşte şi ouăle roşii vopsite de „urecheați”.

Decorul ce cuprinde csuta iepuraşilor, ciupercuţe şi ouă roşii, va rămâne în acest loc pentru zece zile. După această perioadă va putea fi admirat în fata Catedralei Încoronării.

Măcar din când în când e bine să ne aducem aminte că există şi o altă lume, plină de bucurie şi în care singurul pericol e să ţi se spargă ţie coaja oului roşu şi nu amicului tău. Poate că ar fi bine să rămânem cât mai mult în ea, dar dacă nu putem face asta, putem sigur să legăm vârsta copilăriei de cele mai frumoase simboluri ale ei. Îi aşteptăm pe cei mici, dar şi pe cei mari să adauge amintirilor lor din cetate, încă una la colecţia familiei.”, a spus primarul Mircea Hava.

Parcul tematic format din 17 piese a fost realizat în Polonia, din materiale rezistente la intemperii (fibră de sticlă, lemn, răşini sintetice) şi vopsit cu materiale rezistente la razele solare. Preţul anasamblului este de 6000 euro.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 17500 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*