Foto: La Sebeș s-a desfășurat concursul de biciclete „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”. Elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” Aiud merg la etapa naţională

concurs biciclete 4Joi, 4 iunie 2015, la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Sebeş s-a desfășurat etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”.

La concurs au participat echipaje de la unităţi de învăţământ gimnazial şi liceal din judeţul Alba.

Competiţia a constat în 3 probe, una teoretică (de cunoaştere a regulilor de circulaţie rutieră) şi două probe practice (de îndemânare în parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon şi respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul școală). Elevii au demonstrat cunoştinţe temeinice ale regulilor rutiere dar şi îndemânare în folosirea bicicletei în poligon.

Scopul concursului, care se organizează an de an, atât la nivel judeţean cât şi naţional, este acela de a forma, în rândul elevilor, un comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii regulilor de circulaţie, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Şi în acest an, participanţii la concurs au fost răsplătiţi cu premii constând în biciclete, tablete şi echipamente sportive ce au fost oferite de Consiliul Judeţean Alba, partener tradiţional al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în proiectele educative.

La festivitatea de premiere au participat președintele Consiliului Judeţean Alba, domnul Ion Dumitrel, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, comisar şef de poliţie Laurenţiu Crişan şi domul Adrian Bogdan, viceprimarul municipiului Sebeş.

Judeţul Alba va fi reprezentat la etapa naţională a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” de elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” din municipiul Aiud.

Pe lângă rolul educativ, astfel de concursuri dezvoltă tinerilor spiritul de competiţie şi atitudinea fair – play.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 18625 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*