Foto: La Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a debutat săptămâna „Școala altfel”. Activități interesante, instructive, distractive, recreative și sportive

scoala altfel colegiul militar 04Săptămâna ,,Școala altfel” a debutat, la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” cu activități interesante, instructive, distractive, recreative și sportive. La prima oră, elevii din clasele a IX-a au participat la un curs de practică și consiliere în acordarea primului ajutor oferit, cu mult interes și pasiune, de către patru tineri voluntari din cadrul filialei județene Crucea Roșie Alba. După o astfel de instruire, au urmat  lectorate dedicate importanței lecturii (profesor Teodora Dăncilă și Cosmina Mircea), siguranța pe internet (profesor Luminița Marian) și activități sportive (fotbal, volei pe nisip, gimnastică ritmică, alergare) sub îndrumarea doamnei profesoare Felicia Vancea.

Elevii din clasa a X-a A au executat antrenamente pentru activitatea de consiliere profesională, ce se va desfășura în zilele de 19 și 20 aprilie, pentru elevii din școlile gimnaziale care ne vor trece pragul. În aceeași ordine de idei s-a înscris și antrenamentul la tir în poligonul colegiului, sub îndrumarea domnului plutonier adjutant Ioan Mihu.

Colegii din clasele a X-a B și C au participat la drumeții, sub genericul ,,Să cunoaștem natura”, (profesori Sanda Irimie, Maria Teglaș și Delia Stănilă) iar cei din clasele a X-a D și a X-a E la activități sportive, ,,mens sana în corpore sano”.

Elevii claselor a XI-a vor participa, în această perioadă, la excursia de orientare și consiliere profesională, în vederea desăvârșirii opțiunii pentru admiterea în învățământul militar superior sau postliceal.

Elevii din anul terminal au participat la simularea examenului de admitere în academiile categoriilor de forțe la limba engleză; simulare ce va continua și în cursul zilei de mâine la disciplina matematică.

Daniela Filimon

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22074 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*