Foto: La Alba Iulia s-a desfășurat Conferința finală a proiectului „ȘANSA mea în ȚARA mea”. Evenimentul a reunit peste 130 de persoane. Rezultate

conferinta finala sansa 10XEROM SERVICE SRL Alba Iulia a derulat, în parteneriat cu S.C. 3 ART S.R.L. Baia Mare și Asociația Pro Factum Alba Iulia Alba Iulia, proiectul „ȘANSA mea în ȚARA mea“, în perioada 1 aprilie 2014 – 30 septembrie 2015.

Serviciile furnizate gratuit prin proiect și rezultatele atinse au fost prezentate în cadrul Conferinței finale, organizată marți, 29 septembrie 2015, în sala de Conferințe a Hotelului „Parc“ din Alba Iulia, județul Alba, regiunea Centru. Evenimentul a reunit reprezentanți ai instituțiilor publice locale și regionale, ai firmelor și ONG-urilor, experți ai beneficiarului și partenerilor din proiect, reprezentanți ai mass media, 135 de persoane, în total.

Servicii gratuite pentru 600 de persoane din două Regiuni

Grupul țintă al proiectului a fost format din persoane în căutarea unui loc de muncă, șomeri-cei mai mulți de lungă durată– și persoane inactive din cele doua regiuni, în total 600 de persoane, din regiunile Centru (județele Alba și Sibiu) și Nord-Vest (județele Maramureș și Satu Mare).

conferinta finala sansa 03Un număr de 600 de persoane au primit de la experții proiectului informații despre piața muncii din cele două Regiuni si oportunitățile existente și, în funcție de nevoile particulare identificate prin instrumentele specifice, au fost sprijinite în planificarea carierei și a formării profesionale continue. Din numărul total, 560 au fost selectate pentru programele de formare profesională continuă: „Competențe informatice-TIC“; „Comunicare în Limba Engleză“, „Agent vânzări“, „Cofetar“, „Competențe antreprenoriale“. Din cei 560 de absolvenți, 300 au participat la ședințe de mediere, în cadrul cărora au fost ajutați să-și aleagă traseul profesional, au fost instruiți cu privire la tehnicile de prezentare și abordare a unui potențial angajator și au fost îndrumați spre locuri de muncă vacante. Un număr de 150 de persoane au participat la ședințe de consiliere antreprenorială, în cadrul cărora au primit informații cu privire la etapele care trebuie parcurse pentru înființarea unei forme juridice de desfășurare a unei activități comerciale..

Tot prin proiect a fost înființat și Centrul de informare și promovare a măsurilor active de ocupare, pe strada Morii, nr. 7A, Alba Iulia, județul Alba.

Proiectul „ŞANSA mea în ŢARA mea” a avut ca scop combaterea șomajului și creșterea ratei de ocupare pe piața muncii din cele două regiuni. A avut un buget total de 5.632.100 lei și a fost cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenție: 5.1. „Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare”.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23689 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*