Foto: La Alba Iulia are loc, până duminică, Târgul de carte „Alba Transilvana”. Merită să mergeţi!

targul de carte 2014 18Vineri, 9 mai, în centrul comercial Alba Mall din orașul nostru, s-a dat startul celei de-a VII-a ediții a Târgului de carte „Alba Transilvana”. Deschiderea oficială a târgului a fost făcută de Mioara Pop, directoarea Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, alături de președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, vicepreședinții CJ Alba, Florin Roman și Alin Cucui, și viceprimarul Dorin Șerdean.

La scurt timp după deschidere, a avut loc prima lansare de carte, și anume Ediția de lux a volumului „Ce aude unicornul” de Lucian Blaga, în mai multe limbi, iar apoi au fost prezentate mai multe volume din colecția „Ion Creangă”. În cadrul târgului sunt prezente peste 50 de edituri din toată țara. În acest an, reducerile sunt la cea mai mare căutare. O bună parte din edituri oferă reduceri în tre 5 și 35%, precum și cărți la 1 leu, 2 lei, 5 lei sau 10 lei bucata.

targul de carte 2014 97Târgul se desfășoara pe perioada 9-11 mai. Pe tot parcursul Târgului de carte „Alba Transilvana” vor avea loc lansări și prezentări de carte, sesiuni de autografe, dezbateri și întâlniri cu personalități din țară și străinătate, activități interactive, momente artistice susținute de Ioan Gyuri Pascu, Ansamblul folcloric al județului Alba și Școala de folk.

Ziua de sâmbătă va începe de la ora 10:30 cu un moment artistic susținut de Școala de folk, în Ball Room-ul din cadrul Alba Mall. De la ora 12:00, va avea loc lansarea volumului „Mihai Eminescu – Poezii”, din Colecția Opere fundamentale, prezentată de academicianul Eugen Simion. De la ora 18:30, critical Daniel Cristea Enache,  va modera o prezentare de carte și o dezbatere pe tema „Generația 60: discursul artistic și discursul critic. Neomodernismul”. Prezent și el la târg, Ioan Gyuri Pascu își va prezenta volumul „Purtător de cuvinte”, iar la ora 20:00 va susține un recital de poezie.

În cea de a 3-a zi a vor avea loc mai multe prezentări și lansări de carte, precum și „Interferențe culturale transilvănene”. Evenimentul se va încheia la ora 18:00, la Sala Unirii, cu un recital de poezie mistică susținut de actorul Dorel Vișan, – „De vorbă cu Domnul”.

Vezi aici mai multe detalii precum și programul complet al evenimentului: 9-11 mai: Târgul de Carte „Alba Transilvana” la Alba Iulia. Vă așteaptă peste 50 de edituri, lansări de carte, recitaluri și multe altele

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22095 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*