Foto: Jandarmii din Alba, oaspeții elevilor de la Școala Gimnazială „I.M. Moldovan” din Blaj. A avut loc o activitate informativă

actiune informativa jandarmi 3Reprezentanții Jandarmeriei Alba au fost miercuri, 3 martie, oaspeţii elevilor care învaţă la Şcoala Gimnazială „I.M. Moldovan” – Blaj. Aşa cum ne-au obişnuit, jandarmii au adus în atenţia elevilor principalele genuri de fapte cu caracter infracţional sau contravenţional comise în incinta şi în zona adiacentă instituţiilor şcolare, cauzele care favorizează producerea acestora şi care sunt pedepsele prevăzute de lege în astfel de situații. De asemenea, alte teme de discuţie au punctat aspecte legislative cu privire la atribuţiile Jandarmeriei Alba, prevederile actelor normative cu aplicabilitate în domeniul ordinii publice, prevenirea delincvenţei juvenile şi absenteismului şcolar. La sfârşitul întâlnirii prezenţa unui “mascat” a captivat audienţa, majoritatea copiilor exprimându-şi dorinţa de a deveni jandarmi.

Aceste activităţi informativ preventive desfăşurate de jandarmi urmăresc în primul rând reducerea violenţei şcolare, pregătirea anti-victimală şi anti-infracţională a elevilor, dar şi apropierea de aceştia şi încurajarea dialogului în vederea identificării problemelor cu care se confruntă. În îndeplinirea acestui deziderat, întâlnirea s-a desfăşurat într-un mod relaxat, copiii fiind încurajaţi să pună întrebări şi să participe la discuţii. Consecinţa a fost că audienţa a participat activ la dezbatere şi a avut multe nelămuriri la care a primit răspunsul, interactivitate care a condus la o bună înţelegere a celor expuse.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21520 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*