Foto: Iubitori ai șahului din întreg județul Alba au participat la Openul Orașului Teiuș. Albaiulianul Iustin Ciorgovean, câștigătorul competiției

Iustin CiorgoveanOpenul Orasului Teius, competitia care incheie in fiecare an calendarul competitional sahist in judetul Alba, a atras si in acest an un numar mare de concurenti. 54 de iubitori ai sahului de toate varstele din Alba Iulia, Aiud, Cugir, Sebes, Lorint, Mihalt, Santimbru si Teius au luat startul la turneul organizat de clubul Rapid CFR Teius in colaborare cu Primaria si Consiliul Local Teius si care, in special datorita eforturilor profesorului Sabin Borsia, a ajuns la editia a 10-a.

La finalul celui mai bun an de pana acum al carierei sale sahiste, Iustin Ciorgovean (CSU Alba Iulia), component al lotului national de juniori sub 14 ani, s-a impus cu 5,5 puncte din 6 partide, acelasi numar de puncte, dar coeficienti de departajare inferiori avand si Adrian Secheres (CSS 1 Timisoara), junior care este nascut si locuieste in Teius si care a avut si el un an foarte bun, obtinand in 2015 o medalie de argint la Campionatul Mondial Scolar in proba de blitz, dar si titlul de maestru FIDE. Pe locul 3 s-a clasat un alt junior, Adrian Zinca (CSO Cugir), cu 5 puncte, acelasi punctaj insa din 5 partide jucate efectiv fiind obtinut si de maestrul aiudean Ionel Miron, care a intarziat la concurs si a luat startul doar din runda a 2-a.

S-au acordat si urmatoarele premii speciale:

Copii sub 10 ani: 1. Ianis Tarciuc (CSU Alba Iulia) 2. Radu Tampea (CSU Alba Iulia) 3. George Plesa (Alba Iulia)

Veterani: 1. Mihai Vilceanu (Sah Club Cugir) 2. Gheorghe Murg (CSO Cugir) 3. Ioan Zaharie (CSO Cugir)

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 27271 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*