Foto: Istoria a prins viață la Alba Iulia. Au început Zilele Cetății și Festivalul Roman Apulum

Mircea Trifu

zilele cetatii 73Vineri, 25 aprilie, în Cetatea din Alba Iulia, luptătoiri daci, soldații medievali, gladiatorii și soldații romani au readus istoria la viață. Au început Zilele Cetății și Festivalul Roman Apulum. În prima zi a festivalului, sutele de turiști prezenți în Cetate, au avut ocazia de a se lăsa vrăjiți de Nimfele Daciei, care au deschis festivalul cu un dans specific, urmat îndeaproape de un ritual antic, ritualul lui Ares, adus în fața publicului de către bulgarii de la Association for Antique and Medieval Reconstructions – SILA – Plovdiv.

Legiunea a XIII-a Gemina și Lupii de Fier ai Apoulonului nu au lipsit nici ei din această atmosferă istorică. După deschiderea făcută de nimfe și Garda Romană, a urmat paradă cu torțe care s-a desfășurat pe pietonala Mihai Viteazul, până la Poarta a 3-a a Cetății. Seara s-a încheiat cu două concerte. Trupele Poarta (alături de Antinia Simion) și Compact au îmbucurat urechile celor prezenți.

Pentru cei ce doresc să retrăiască istoria din Alba Iulia, festivalul continuă și în zilele de sâmbătă și duminică. Luptele de Gladiatori și cele daco-romane, atelierele medievale, atelierele de gastronomie, atelierele de fierărie, expozițiile, dansurile medievale, târgurile de sclavi sau concertele, nu vor lipsi din program. Aici puteți vedea întregul program al evenimentelor ce vor avea loc în acest weekend.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22550 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*