Foto: În acest weekend, la Alba Iulia a avut loc cea de-a opta ediție a „Târgului ALEA 2015. Energie din surse regenerabile. Echipamente și soluții complete”

alea 2015 45În acest weekend, Alba Iulia a fost capitala energiei. Sâmbătă, 19 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor a avut loc, în prezența inventatorilor și a curioșilor, inaugurarea oficială a „Târgului ALEA 2015. Energie din surse regenerabile. Echipamente și soluții complete”. La inaugurare au luat parte Florin Andronescu, directorul ALEA, primarul Mircea Hava, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și vicepreședinții CJ Alba, Florin Roman și Alin Cucui.

„Am ajuns la a opta ediție cu acest eveniment pe care îl considerăm interesant. Sper că și acestă ediție ce se va desfășura pe parcursul zilei de astăzi și de mâine să însemne ceva pentru cei curioși, cei interesați de domeniu, și noi vă promitem că sprijiniți de dumneavoastră vom merge înainte” a spus diretorul ALEA, Florin Andronescu, în deschiderea târgului.

alea 2015 11În cadrul evenimentului, au fost expuse biciclete și autoturisme electrice, instalații eoliene, panouri solare termice, panouri fotovoltaice, pompe de căldură, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasă și multe alte aplicații legate de energia obținută din surse regenerabile.

De asemenea, vzitatorii au avut ocazia să viziteze și în acest an „Salonul Eco Inventica”, care a fost organizat în memoria maestrului Iustin Capră, fostul colaborator al lui Henri Coandă și unul dintre cei mai cunoscuți inventatori români. La târg a fost prezent și Corneliu Birtok Băneasa premiat la Geneva cu medalia de aur pentru invenția sa, un dispozitiv de transfer al aerului, prin care se reduce consumul de carburant cu circa 10%.

În acest an o atenție deosebită a fost acordată domeniului sistemelor eficiente de transport: autovehicule eficiente energetic și cu noxe reduse, dar mai ales autovehicule electrice întrucât în cadrul proiectului european EMOBILITY WORKS (ALEA este coordonator pentru România) sunt realizate primele planuri de acțiune pentru vehicule electrice în 4 orașe din România: Alba Iulia, Baia Mare, Bistrița și Ploiești.

alea 2015 02Cei prezenți la eveniment au avut ocazia de a se plimba prin Cetatea Alba Carolina cu un autobuz electric.

În program s-a regăsit și Ecospectacolul grădinițelor, când copiii din grădinițele din Alba Iulia au susținut o eco-serbare iar participanții au fost recompensați de către sponsorii evenimentului cu multe premii, precum și Tombola târgului în cadrul căreia au fost oferite premii importante din partea sponsorilor.

Târgul a fost organizat de Agenția Locală a Energiei Alba și Consiliul Județean Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Agenția de Dezvoltare Regională ”Centru” și Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 16846 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*