Foto: Garda Apulum din Alba Iulia a făcut senzație la DacFest, unul din cele mai importante festivaluri de reenactment antic din România

dacfest 12Povestea anticului Apulum a ajuns în acest weekend și la Măgura Uroiului. În această locație încărcată de istorie de lângă Simeria s-a desfășurat în perioada 4-6 septembrie unul dintre cele mai importante festivaluri de reenactment antic din România, DacFest. Garda Apulum formată din deja cunoscutele patru trupe de voluntari albaiulieni, Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apoulensis și Magna Nemesis a fost prezentă la acest eveniment. Astfel, atelierele antice, demonstrațiile militare, dansurile și luptele de gladiatori organizate cu acestă ocazie au fost admirate de un public numeros. De remarcat că festivalul a fost susținut de cele mai importante trupe de reenactment antic din România, Terra Dacica Aeterna și Garda Apulum, prima fiind și organizatoarea manifestării.

Participarea reenactorilor albaiulieni a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Societatea de Transport Public Alba Iulia și SC Elit SRL.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 26553 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*