Foto: Elevii Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia au donat fructe și legume celor din casele de tip familial „Sf. Ana” și „Sf. Maria” din oraș

Mircea Trifu

donare fructe si legume 07

Elevii şi profesorii voluntari de la Liceul cu Program Sportiv  Alba Iulia au participat, în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară, în perioada 16 – 20 noiembrie 2015 la campania socială naţională de sprijinire a persoanelor aflate în dificultate – ,,Săptămâna legumelor şi  fructelor donate”- ediţia a VII-a.

Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară  în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea. Acțiunea a fost inițiată în cadrul proiectului de voluntariat „Săptămâna legumelor și fructelor”, coordonat de către  directorii instituției de învățământ, respective profesorii Marcu Nicușor, Todoran Simona și Țăran Ioan, împreună cu profesori de învățământ primar Savu Anca și profesor psihopedagog Borteș Mihaela. La solicitarea acestora au raspuns un numar foarte mare de elevi si cadre didactice din institutie:

 

1)    clasa pregatitoare B – Prof. inv. Primar Savencu Elena si Bihorean Ioana

2)    clasa IB – Prof. inv. primar: Barbu Viorela si Balea Delia,

3)    clasa a II-a A – Prof. inv. primar: Savu Anca,

4)    clasa a II-a B – Prof. inv. primar: Doroga Marcela si Badila Florina,

5)    clasa a II-a C – Prof. inv. primar: Opruta Speranta,

6)    clasa a III-a B – Prof. inv. primar: Popa Maria si Parvulescu Angela,

7)    clasa a III-a C – Prof. inv. primar: Lupea Delia,

8)    clasa a IV-a A- Prof. inv. primar: Danciu Claudia,

9)    clasa a IV-a B – Prof. inv. primar: David Constantina,

10)  clasa a IV-a C – Prof. inv. primar: Marginean Angela,

11)  clasa a V-a A – Prof. Jurca Mirela

12)  clasa a V-a A – Prof. Costea Cristina

13)  clasa a VI-a A – Prof. Tuculete Marinela,

14)  clasa a VII-a C – Prof. Oltean Larisa,

15)  clasa a IX-a B – Prof. Mihaltan Maria

16)  clasa a X-a D – Giurgiu Dorina

17)  Prof. Soit Georgeta.

18)  Prof. Muntean Floare

19)  Prof. Nasaudean Gabriela

 

Profesorii coordonatori au promovat campania în unitatea şcolara, au colectat legume şi fructe cu ajutorul voluntarilor (102 Kg de cartofi, 86 kg mere, 20 kg portocale, 33 kg clementine, 21 kg ceapa, 37 kg morcovi si patrunjel, 8 kg varza,  6 kg pere, 12 kg banane, 3 kg kiwi, 4 kg ardei, 2 kg rosii, 1 kg. prune, 1 kg gutui, 1 kg fasole, 2 kg nuca, 4 kg faina alba, 1 kg faina malai, 2 kg gris, 5 kg orez, 5 kg. de zahar, 4 l. ulei,  2  kg biscuiti, 7 pungi de paste fainoase,  23 borcane de dulceata si compot, 4 borcane de zacusca, 2 conserve de mazare, 2 conserve de peste, 2 conserve de carne, 2 pateuri, 2 cutii de ceai, 2 pungi cu napolitane.). Elevii, alaturi de cadrele didactice si de parinti au donat copiilor cu probleme sociale, de la Casele de Tip Familial „Sf.Ana” si „Sf. Maria”, apartinand Asociatiei, „Filiala Filantropia Ortodoxa”, Totoi, Alba Iulia coordonate de Slevas Aurora.  Campania a fost emoţionantă şi a promovat voluntariatul, implicarea, altruismul, solidaritatea.

 

 

 

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22583 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*