Foto: Elevi și profesori de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, implicați într-o campanie socială de excepție. Voluntariat, implicare, altruism, solidaritate!

cadouri copii casa de tip familial 44Elevii şi profesorii voluntari de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia au participat, în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară, în perioada 17 – 21 noiembrie 2014, la campania socială naţională de sprijinire a persoanelor aflate în dificultate – ,,Săptămâna legumelor şi  fructelor donate”, ediţia a VI-a. Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară,  în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea. cadouri copii casa de tip familial 40Acțiunea a fost inițiată în cadrul proiectului de voluntariat „Săptamâna legumelor și fructelor”, coordonat de către Marcu Nicușor, Todoran Simona și Ioan Țăran, directorii instituției de învățământ, împreună cu profesorii din învățământul primar Anca Savu, Angela Mărginean. Speranța Opruța și profesorul psihopedagog Mihaela Borteș.

La solicitarea acestora au răspuns foarte mulți elevi și cadre didactice din instituție. Amintim clasa Pregatitoare B – Barbu Viorela și Balea Delia, clasa I A – Savu Anca, clasa I B – Doroga Marcela și Bădilă Florina, clasa I C – Opruța Speranța, clasa a II-a A – Bratu Marina, clasa a II-a B – Popa Maria și Pârvulescu Angela, clasa a II-a C – Lupea Delia, clasa a III-a A- Danciu Claudia, clasa a III-a B – David Constantina, clasa a III-a C – Mărginean Angela, clasa a IV-a A Țetc Natalia, clasa a IV-a C Țetc Dorel, clasa a V-a A – Țuculete Marinela, clasa a VI-a C – Oltean Larisa, clasa a VI-a B – Andron Maria, clasa a VIII-a D – Costea Cristina și clasa a XII-a B-Maria Mihălțan. cadouri copii casa de tip familial 31Profesorii coordonatori au promovat campania în unitatea şcolară și au colectat legume şi fructe cu ajutorul voluntarilor (182 Kg de cartofi, 146 kg mere, 40 kg portocale, 23 kg clementine, 31 kg ceapă, 37 kg morcovi și pătrunjel, 18 kg varză, 7 kg pere, 10 kg banane, 2 kg kiwi, 5 kg ardei, 1 kg roșii, 2 kg castraveți, 3 legături de ridichi, 1 kg fasole, 2 kg conopida, 1 kg nucă, 1 kg făină, 1 l. ulei, 14 borcane de dulceață, ). Elevi din clasele I A și a III-a C , alături de părinți și cadrele didactice, au donat produsele copiilor cu probleme sociale de la Casele de Tip Familial „Sf.Ana” și „Sf. Maria”, case aparținând Asociației „Filiala Filantropia Ortodoxă”, Totoi, Alba Iulia coordonate de Aurelia Slevaș. Campania a fost emoţionantă şi a promovat voluntariatul, implicarea, altruismul, solidaritatea.

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 23626 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*