Foto: Dorinţele copiilor din Silivaş şi Războieni, împlinite în prag de sărbători datorită unor tineri generoşi

cadouri copii 25Copiii din cadrul Centrelor de zi „Sfânta Filofteia” din Silivaş şi „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni vor avea parte şi în acest an de sărbători fericite. Aceştia şi-au aşternut pe hârtie dorinţele de Crăciun şi le-au trimis Moşului, în speranţa că vor găsi sub brad cadourile dorite. Mai mulţi tineri din Bucureşti şi Timişoara, fii duhovniceşti ai părintelui Vladimir Beregoi, cel care coordonează cele două aşezăminte sociale, l-au ajutat pe Moşul să pregătească pachete pentru fiecare copil în parte în care au pus hăinuţe, jucării, rechizite sau dulciuri. Zilele trecute aceştia au reuşit să ajungă la Silivaş şi Războieni pentru a le oferi copiilor cadourile de Crăciun. Copiii le-au mulţumit pentru darurile primite şi pentru generozitatea de care au dat dovadă pregătind o scenetă cu temă biblică şi un recital de colinde.

„Este pentru al doilea an când aceşti tineri şi-au îndreptat sufletele spre copiii noştri, aducându-le în prag de sărbători bucurii şi înplinirea dorinţelor. Le mulţumim tuturor celor care ne sprijină în activitatea noastră, de la autorităţi judeţene, locale, oameni cu suflet mare, să putem să le oferim acestor copii o viaţă mai bună. În prag de sărbători le urăm tuturor să aibă parte de sănătate, belşug în casă şi dragoste în suflet” a spus părintele Vladimir Beregoi, coordonatorul celor două centre sociale.

Daruri de Crăciun vor primi şi alţi copii din comunitate care provin din familii defavorizate dar şi persoanele vârstnice din cele două localităţi care primesc servicii în cadrul reţelei de îngrijire la domiciliu.

Centrul de zi „Sfânta Filofteia” din Silivaş funcţionează din anul 2004, iar Centrul de zi „Sfântul Serafim de Sarov” din Războieni a fost deschis în 2011. Ambele centre oferă servicii unui număr de 25 de copii şi funcţionează într-un parteneriat între Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi consiliile locale din Hopârta, respectiv Ocna Mureş.

Despre Redacția ProAlba 30258 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*