Foto: Depuneri de coroane la statuia lui I.C. Brătianu, pentru comemorarea a 85 de ani de la moartea politicianului

Astăzi, de la ora 12:00, la statuia lui I.C. Brătianu din Alba Iulia, liderii și membrii Partidului Național Liberal și reprezentanții administrației locale au depus coroane, pentru a comemora 85 de ani de la moartea omului politic român. La ceremonie au fost prezenți liberalii Gabriel Pleșa, Simion Crețu, Dan Simedru, Călin Potor, dar si primarul Mircea Hava, Dorin Nistor, viceprimarii Paul Voicu şi Dorin Şerdean.

Ion I. C. Brătianu s-a născut la 20 august 1864 la moșia Florica, în județul Argeș. A fost cel mai mare fiu al liderului liberal Ion C. Brătianu și fratele mai mare al lui Vintilă și Dinu Brătianu. În 1907 se căsătorește cu Eliza, fosta soție a conservatorului Alexandru Marghiloman.

Pe 24 noiembrie 1927 Ionel Brătianu încetează din viață în urma unei laringite infecțioase. În urma unei întrevederi cu diplomatul Nicolae Titulescu, Ionel Brătianu se îmbolnăvește de gripă. Când boala s-a agravat treptat, medicul i-a recomandat un anume tratament (care s-ar fi dovedit a fi eronat), după care gripa dispare doar pentru o perioadă de timp. Astfel la numai 63 de ani, „mâna de fier” care conducea statul român moare in condiții extrem de suspecte, asemeni regelui Ferdinand, cu câteva luni înainte. Astfel, conducătorul oficial și cel din umbră ai statului decedează.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21093 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*