Foto: Dansurile de inspirație antică și luptele între daci și romani, printre cele mai frumoase momente din prima zi a Festivalulului Roman Apulum

festivalul roman apulum 24În ciuda ploii care a căzut la Alba Iulia, sâmbătă, în câteva reprize, Festivalul Roman Apulum a continuat, deși programul a fost puțin decalat.

Citește și Foto: Expoziție de machete, în deschiderea Festivalului Roman Apulum. “Războaiele daco-romane”, recreate de pasionații în domeniu

Sâmbătă, în prima zi a Festivalului, dar în partea a doua a zilei, au fost deschise taberele și atelierele meșteșugărești, acolo unde cei interesați au putut vedea arta prelucrării osului, a lemnului, au putut afla detalii despre plantele dacice ori au asistat la antrenamentele soldaților și gladiatorilor.

Citește și Imagini: Festivalul Roman Apulum a debutat, oficial, la Alba Iulia. Prezentarea trupelor și parade reenactorilor, încântătoare!

Unul dintre cele mai așteptate momente a fost cel al dansurilor de inspirație antică, momentul în care Magna Nemesis a deținut rolul principal. Ulterior, scena festivalului a fos acaparată de luptele dintre daci și romani. Manifestările continua, sâmbătă, până după lăsarea serii, dar și duminică.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat AICI

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 16017 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*