Foto: Copiii celor 20 de grădinițe din Alba Iulia au primit jucării noi din partea municipalității

Mircea Trifu

jucarii gradinite 02În mod obiectiv, putem spune că la Alba iulia, copiii sunt și vor rămâne o prioritate pentru municipalitate. Grădinițele din Alba Iulia au început bine noul an, cu un cadou primit din partea municipalității. Practic, toate unitățile de învățământ preșcolar de acest tip din oraș, aflate în rețeaua administrată de Primăria Alba Iulia, au primit jucării noi, pentru a-i ajuta pe micuții învățăcei să descopere mai ușor lumea, prin joc și joacă.

Sfârșitul anului 2014 a marcat o întâlnire de lucru între directorii grădinițelor din oraș și primarul Mircea Hava. Printre priroritatile enunțate s-a confirmat și necesitatea suplimentării disponibilului de jucării. Solicitările celor prezenți au constituit temeiul alocării unei sume de 200 000 lei către centrele bugetare din această zonă de învățământ, iar ulterior acestea au derulat achiziția de jucării (păpuși, tăblițe de scriere, trenulețe, seturi educative, cuburi, puzzle-uri, lego, etc.).

jucarii gradinite 07Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia, el însuși bunic și, deci, obișnuit cu lumea jucăriilor pentru cei mici, spune că „oricărui copil, orice-ar avea acasă, îi strălucesc mai tare ochișorii când vede jucării noi. La asta ne-am gândit și noi, când am decis să cumpărăm pentru grădinițele din oraș jucării noi, interesante, moderne, adaptate cerințelor sociale educative actuale. Pentru că, trebuie să recunoaștem, sunt ani buni de când multe din grădinițele din oraș n-au mai primit nici măcar o lopățică sau o galetușă. Pe copii nu ar trebui să îi intereseze veșnica problemă a oamenilor mari: „nu sunt bani pentru…”. O să încercăm și pe viitor să fim cât mai atenți la acest aspect, pentru ca toți copiii noștri să crească frumos”.

Primăria Alba Iulia a susținut în ultimul an și un proiect cu finanțare nerambursabilă implementat de Asociația “Micul Prinț”, pentru creșterea calității serviciilor de îngrijire în grădinițele din municipiu, reducând deficitul de personal nedidactic din învățământul preșcolar albaiulian.

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22525 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*