Foto: Control al polițiștilor din Alba printre transportatorii de persoane. Șoferul unui microbuz plin cu pasageri, prins băut la volan

????????????????????????????????????Seria acţiunilor dedicate siguranţei rutiere, organizate de poliţiştii din judeţul Alba continuă. Vineri dimineaţa, au fost verificate peste 130 de autovehicule şi au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale. Un şofer de microbuz a fost depistat conducând sub influenţa alcoolului. Poliţiştii vor fi, in continuare, în trafic.

Vineri dimineaţa, în intervalul 06.00 – 10.00, în baza unui plan de acţiune la nivel naţional, poliţiştii din judeţul Alba au acţionat, în sistem integrat,  pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane.

????????????????????????????????????

Au fost verificate 134 de microbuze şi autobuze ce efectuau curse regulate sau ocazionale de persoane, iar poliţiştii au constatat 25 de abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice. 

Şoferii de microbuze şi autobuze, controlaţi în cadrul acestei acţiuni, au fost testaţi cu aparatul etilotest. Unul a fost depistat în timp ce conducea sub influenţa băuturilor. Mai precis, la ora 07.57, pe DN 1, în afara localității Lancrăm, poliţiştii Serviciului Rutier Alba au oprit, pentru control, un autovehicul mixt, prevăzut cu 8 locuri pentru pasageri, în care sse aflau 6 persoane, şi care era condus de un bărbat de 37 de ani, din Boldur, județul Timiș.

????????????????????????????????????

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Alba Iulia unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului. Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, dedicate siguranţei rutiere, continuă.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21071 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*