Foto: Blaj aLive a strâns pe Câmpia Libertății cel mai mare număr de oameni din ultimul secol

Mircea Trifu

Voltaj-Blaj-aLive-2013-2209Blaj aLive a adunat un public numeros venit din toate colțurile Transilvaniei. La 165 de ani de la Marea Adunare Națională, Câmpia Libertății din Blaj a reunit peste 6.000 de oameni. Blaj aLive a dinamizat comunitatea locală și a unit fanii trupelor Vama, Voltaj, Blackstar și a celor trei membrii Lala Band, din orașele: Alba-Iulia, Mediaș, Sebeș, Aiud, Abrud și chiar Cluj, Târgu Mureș sau Sibiu.

Publicul a primit cu multe aplauze trupa Voltaj, prima din line-up-ul Blaj aLive, o trupă care a cucerit definitiv Transilvania. Performance-ul incendiar al trupei Voltaj a reușit să-i readucă în fața scenei pe toți cei speriați de stropii de ploaie și a alungat norii amenințători Vama-Blaj-aLive-2013-4758cu ajutorul fanilor care au fredonat versurile pieselor ”Și ce?”, ”Asta-i viața” și ”Mi-e dor de (soare)”.

Un element surpriză al evenimentului a fost amenajarea unei zone de agrement, care a oferit publicului de toate vârstele șansa de a-și petrece ziua într-un mod Vama-Blaj-aLive-2013-3856foarte activ, bucurându-se de prezența pe câmpie a unui Twister, a unui trenuleț electric, unui tobogan gonflabil înalt de 13 metri și a animatorilor care i-au captat atenția cu sesiuni de ”face painting” și modelaj de baloane.

Interesul celor mai mici și al adolescenților participanți la Blaj aLive față de parcul de distracții a fost dat uitarii când au urcat pe scenă cei trei membrii ai mult îndrăgitei trupe pop-dance Lala Band. Fanii au avut ocazia să primească autografele celor trei idoli ai noi generații – Alina Eremia, Dorian Popa și Sore – să se fotografieze alături de ei, dar și împreună cu echipa lor de dansatori și invitatul lor special, artistul Mihai Ristea, care a Sore-si-Mihai-Blaj-aLive-2013-3213interpretat piesa ”Beautiful Life” în duet cu Sore.

Cu un stil pop-rock foarte fresh plin de optimism și un sound bine definit, trupa Blackstar a reprezentat Blajul cu mare succes și a susținut entuziasmul miilor de spectatori de pe Câmpia Libertății până la apus.

Sore-Blaj-aLive-2013-3320Fără să se lase copleșit de un maraton de momente artistice pline de energie și emoții, publicul Blaj aLive a așteptat cu mare nerăbdare sosirea headliner-ului evenimentului: Vama. Trupa s-a dezlănțuit într-un live show impecabil, concertând pentru prima oară în Blaj. Tudor Chirilă le-a mulțumit fanilor pentru prezența în număr neașteptat de mare, pentru fidelitatea față de muzica rock și a inundat Câmpia Libertății cu imnurile mai multor veri: ”18 ani”, ”Vama Veche”, ”Copilul care aleargă către mare” și hitul lui 2013 ”Perfect fără tine”.

Dorian-Blaj-aLive-2013-3045Ecourile Blaj aLive s-au propagat ușor în noapte, ducând vestea că orașul Blaj redevine un pol atractiv și dinamic al Transilvaniei. Pe 8 iunie Câmpia Libertății a fost gazda primei ediții Blaj aLive, un eveniment menit să reînsuflețească un oraș încărcat de istorie, leagăn al conștiinței naționale, ţinut al multiculturalității și al conviețuirii armonioase a mai multor etnii.

copii-Blaj-aLive-2013-1412Blaj aLive 2013 a fost primul episod dintr-o serie anuală, fiind o manifestare care își propune să promoveze valorile locale și naționale într-un context cultural internațional și să sprijine libera exprimare artistică.

Evenimentul a fost inițiat de către Bosch-Rexroth în colaborare cu Primăria Municipiului Blaj.

Website oficial: www.blajalive.ro

Facebook  page: www.facebook.com/Blaj.aLive2013

Banner USR plus
Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22545 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*