Foto: Atmosferă încântătoare sâmbătă seara la Alba Iulia, în cea de-a doua zi a „Sărbătorii Muzicii”. Opera „Traviata” și un superb foc de artificii au dat „culoare” Cetății

traviata 34Sâmbătă seara, în cea de-a doua zi a ediției din acest an a Sărbătorii Muzicii, albaiulienii s-au bucurat de una din cele mai des interpretate opere pe marile scene a lumii, și anume „Traviata”, în interpretarea Operei Naționale Române de Stat din Cluj-Napoca. Un spectacol grandios ce a îmbinat perfect acordurile celebrei „Brindisi” cu un feeric foc de artificii a încântat privirile miilor de oameni prezenți în Cetatea Alba Carolina.

Traviata este o operă în trei acte compusă de Giuseppe Verdi pe libretul în limba italiană al lui Francesco Maria Piave. La baza operei stă romanul lui Alexandre Dumas fiul, Dama cu camelii.

Citește și Foto: A început Sărbătoarea Muzicii la Alba Iulia. Maria Buză și Taraful George Pătrașcu au făcut spectacol pe scena din Piața Cetății

Traviata nu este doar cea mai celebră creație a lui Verdi,  una dintre cele mai des interepretate opere pe marile scene ale lumii, ci și coloana sonoră a unora dintre cele mai spectaculoase producții piromuzicale de înaltă clasă realizate pe mapamond. Fie că vorbim de Sydney, Montreal, Moscova sau Barcelona, mari maeștri ai pirotehniei au dat un plus de grandoare prin efectele lor,  celor mai complexe producții ce au spus povestea de iubire dintre Violetta și Alfredo.

Duminică, de la 20.30, Ionel Tudor și Big Band-ul Radiodifuziunii Romane dau măsura exactă a talentului dus dincolo de limita pasiunii. Big Band-ul Societății Române de Radiodifuziune a fost înfijnțat în urmă cu peste cinci decenii și a fost gazda unor maeștrii importanți, dirijori și compozitori, precum Sile Dinicu, Ionel Cristinoiu și în prezent Ionel Tudor.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 21849 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*