Foto: 14 mașini de epocă au fost admirate, la scenă deschisă, în Alba Iulia

Sâmbătă, 21 octombrie 2017, intre orele 11.00 și 13.00, la Alba Iulia s-a desfășurat  “Retro Parada Toamnei”, editia 2017, eveniment dedicate autovehiculelor de epocă cu o vârstă de cel puțin 30 de ani de la data fabricației.

Având în vedere numărul mare de vizitatori, organizatorii consideră că manifestarea fost un succes și că asemenea expoziții vor fi un punct în agenda fiecărui iubitor al zeului automobil și nu numai.

Au fost expuse autoturisme de epocă din mărcile Jaguar, Ford, VW, UAZ, Renault, Mercedes Benz, Nissan, Porsche, Rolls Royce , Toyota si Volvo .Vedetele editiei au fost un Ford Model F 150, fabricat in 1949, și binecunoscutul T 2 1972,  cunoscut de nostalgici ca mașina de suflet a mișcării hipiote, a free spirit-ului nord american, care a făcut parte din generația Woodstock și i-a purtat peste tot pe Joan Baez, Bob Dylan sau pe Woody Guthrie, exponenți ai tinerei generații anti Vietnam.

“Retro Parada Toamnei” este programată, concomitant,  în 27 de municipii și orașe din țară, în trei dintre ele (Cisnădie, Deva și Rădăuți) evenimentul fiind organizat în premieră.

La Alba Iulia au putut fi admirate 14 autoturisme de epocă. Organizatorii țin să le mulțumească tuturor vizitatorilor și participanților , Primăriei Municipiului Alba Iulia și Retromobil Club România.

Despre R.C.R.

Asociatia nationala a posesorilor si restauratorilor de vehicule istorice, Retromobil Club România (R.C.R.) , a luat fiinta in primavara anului 1998. 21 de pasionati de vehicule istorice s-au reunit la Bucuresti si au hotarat fondarea unei asociatii care sa fie organizata si sa functioneze dupa principiile gruparilor similare din tarile cu traditie in domeniu. Inceputul a fost anevoios, presarat chiar cu obstacole : procedura de inregistrare de lunga durata, piedici puse de persoane „binevoitoare”, birocratia de care te lovesti la tot pasul, etc . Dupa infiintare, clubul a inceput sa devina o prezenta obisnuita pe scena automobilismului romanesc, primul eveniment marcant organizat de R.C.R. fiind Standul RETROMOBIL organizat in cadrul S.A.B. ’98.

Membrii R.C.R. detin vehicule care au fost mentinute in perfecta stare de functionare sau au fost supuse unui proces de restaurare, sunt originale si sunt atestate ca vehicul istoric. R.C.R. are reprezentanti in 31 judete/zone ale tarii, reunind peste 1000  de membri.

Președinte al filialei Alba Iulia a R.C.R. este Colonel ing. r. Mircea Stefan Grava

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 20614 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*