Fostul patron al unei firme din Alba Iulia a fost arestat în Marea Britanie, sub acuzația de hărțuire sexuală

dorin iacobFost secretar executiv al Partidului Democrat (PD), omul de afaceri Dorin Iacob, a fost arestat pe teritoriul Marii Britanii la data de 27 august 2016, fiind acuzat că a hărţuit sexual o femeie în timpul unei şedinţe de masaj la un hotel din Manchester, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. Fapta de hărţuire sexuală s-ar fi petrecut pe 26 august la hotelul Mercure Norton Grange Hotel and Spa, din Manchester, unde omul de afaceri era cazat alături de soţie şi de fiică. Potrivit surselor citate, pe 26 august, dimineaţa, Dorin Iacob ar fi beneficiat de o şedinţă de masaj la zona de spa a hotelului. O zi mai târziu, pe 27 august, omul de afaceri a fost ridicat de poliţie din camera în care era cazat fiind ulterior arestat sub acuzaţia de hărţuire sexuală asupra maseuzei, au adăugat sursele citate.

Tot potrivit Mediafax,  Dorin Iacob a ocupat funcţia de secretar executiv al PD, în campania electorală pentru alegerile locale din 2004. Înainte de 1989, acesta a fost ofiţer în cadrul Ministerului de Interne. După Revoluţia din 1989, a lucrat în Serviciul Român de Informaţii, ajungând şeful de cabinet al lui Virgil Măgureanu.

De asemenea, sursazilei.ro arată într-un articol că, în calitate de patron al SC BEL AMI INVEST din Alba Iulia, Dorin Iacob a reușit performața de a angaja un credit de la Bancorex, în valoare de 1.250.980,86 USD (19.973.160.410,76 lei vechi). Firma a fost creată în 1994, după care a început să înregistreze datorii, printre creditori numărându-se și BRD. Realizând Creditorii au cerut falimentul BEL AMI INVEST. În acel moment, împrumutul de la Bancorex a fost preluat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare și trecut la datoria publică.

 

 

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 22074 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*