Formare, dotare și servicii de estetică la prețuri imbatabile, grație unei finanțări obținute prin programul YouthBank

youth bankColegiul Tehnic „Apulum” din Alba Iulia găzduiește proiectul „Micul Stilist”, un proiect inițiat și desfășurat de elevii colegiului (având ca lider al echipei de proiect pe eleva Roxana-Andrada Comșa) și finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin programul YouthBank. Prin proiect, elevii furnizează publicului larg servicii de coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică la prețuri modice, în atelierul de estetică al colegiului, dotat corespunzător și autorizat sanitar. Toate serviciile de estetică se realizează sub coordonarea profesorilor de specialitate ai colegiului. Organizația gazdă a proiectului „Micul stilist” este Asociația SM „Speromax” Alba.

2 youth bankPrin activitățile desfășurate, elevii implicați în proiect își vor dezvolta aptitudini specifice, vor înțelege responsabilitățile acestor servicii, vor pune în practică cunoștințele învățate, vor dezvolta o atitudine pozitivă față de muncă și o stimă de sine crescută – toate acestea pe lângă câştigarea unei satisfacții legate de munca depusă, atât de necesară motivării de a continua în dezvoltarea profesională în acest domeniu. Fondurile obținute în urma serviciilor oferite vor fi folosite pentru dotarea atelierului de estetică al Colegiului Tehnic „Apulum”. Prețurile practicate pentru serviciile oferite sunt următoarele: tuns 5-12 lei, vopsit 10-30 lei, permanent 15-25 lei, aranjat 10-15, manichiură 15 lei, pedichiură 20 lei. Se folosesc doar produse de cosmetică profesionale. Salonul este situat în curtea Colegiului Tehnic „Apulum” din Alba Iulia, strada Gheorghe Pop de Băsești (Macului), nr. 2.

3 youth bankProgramări se pot face la numărul de telefon: 0761.417.327, persoană de contact Cristina Galdău, iar serviciile sunt prestate în fiecare sâmbătă, între orele 8 și 13, până la sfârșitul anului școlar în curs.Fundația Comunitară Alba are ca principali parteneri locali, în cadrul programului YB 2015-2016, Municipiul Alba Iulia, Ancău Company și Casa de Cultură a Studenților, ca finanțatori Pensiunea Select, Restaurant Medieval Pub13, Il Tartufo Alba, Vair Auto Ro, Impact Design, și Toskana Garten, iar ca susținători Tipo-Rex și Societatea de Transport Public, programul fiind coordonat la nivel de rețea de Fundația pentru Implicarea Tinerilor. Fundația beneficiază de sprijinul financiar al Romanian-American Foundation, în cadrul programului „Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare în parteneriat cu Fundația pentru Parteneriat și PACT, program susținut de Charles Stewart Mott Foundation și Trust for Civil Society in CEE.

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19085 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*