Focar de infecție la un centru pentru vârstnici din Alba. Zeci de cazuri raportate

Un focar de infecție cu noul coronavirus a izbucnit la un centru pentru vârstnici, aflat la Gârbova. Din cele 201 de cazuri de infectări din ultimele 24 de ore, raportate, vineri, de către DSP, 42 de cazuri sunt atribuite centrului amintit.

Potrivit DGASPC, În urma procedurii de testare a salariaților și a beneficiarilor din cadrul Centrului de îngrijire și asistență  pentru persoane adulte cu dizabilităţi  Gârbova, centru rezidențial aflat în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, pentru depistarea virusului SARS-CoV–2,  rezultatul privind infectarea cu noul coronavirus a fost pozitiv pentru un număr de 43 de persoane (6 angajați și 37 beneficiari).

Starea de sănătate a beneficiarilor este bună, până în prezent au fost internați în unități sanitare un număr de doi beneficiari. La nivelul unității rezidențiale, monitorizarea nivelului saturației de oxigen din sânge și a temperaturii  beneficiarilor este asigurată de către medicul centrului și asistentele medicale.  De asemenea, este menținută legătură permanentă cu un medic infecționist și medicul de familie, în vederea stabilirii schemei de tratament adaptată fiecărui beneficiar.

Beneficiarii negativi au fost izolați într-o zonă separată de cei pozitivi, în funcție de complexitatea afecțiunilor medicale. Starea lor de sănătate este monitorizată permanent de personalul din cadrul serviciului social.

Activitatea personalului din cadrul centrului a fost organizată în așa fel încât să se limiteze la maximum interacțiunea dintre beneficiari, dar și între personalul aflat de serviciu. Se derulează permanent acțiuni de igienizare și dezinfectare a spațiilor și a obiectelor, sunt asigurate stocurile de materiale și echipamente de protecție și se aplică toate dispozițiile și recomandările Direcției de Sănătate Publică Alba.

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 29599 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*