Florin Roman: „Scandalul gunoaielor din Alba, o afacere care miroase a PSD”

florin romanScandalul pornit recent de tovarășii din PSD Alba, pe tema gunoaielor, nu este decât un joc politic cinic în care, de dragul de a câștiga capital electoral, PSD sacrifcă interesele locuitorilor din întreg județul.

Problema gunoaielor este o afacere care miroase în întregime a PSD, fiind începută chiar de tătucul Adrian Năstase, care, prin Hotărârea de Guvern nr. 349 din anul 2005, a hotărât, în urma negocierilor de aderare la UE, că toate gropile de gunoi din România se vor închide în perioada 2009 – 2017.

Această Hotărâre a Guvernului PSD condus de Năstase s-a fundamentat pe o serie de propuneri „de specialitate” venite de la directorii PSD ai Agențiilor de Mediu din teritoriu, în perioada 2003-2004. O astfel de propunere a fost emisă și de către APM Alba, condusă la acea vreme de defunctul Dimitrie Clepan (Dumnezeu sa-l ierte, trecut fiind la cele veșnice), membru marcant al PSD Alba. Astfel, APM Alba, condusă la acea vreme de PSD, este cea care a propus, unui guvern PSD, închiderea gropii de gunoi de la Pârâul Iovului în anul 2015, după cum se poate verifica în HG 349/2005.

Iată deci că UE a cerut închiderea gropilor de gunoi neconforme până în anul 2017 dar, dintr-un exces de zel, PSD-ul, obișnuit propbabil cu depășirea producției la hectar, a vrut să fie fruntaș pe ramură și a decis închiderea gropii din Alba Iulia în anul 2015!

Mai mult, cinismul PSD, merge mai departe, politicul fiind cel care și-a băgat coada și în decizia de a sista depozitarea temporară a gunoielor din Alba la groapa din Sibiu. Astfel, Comisariatul de Mediu din Sibiu, condus de PSD, a decis, fără să țină seama de implicațiile practice ale deciziei sale dar, luând în calcul implicațiile politice, că depozitul din Cristian, Sibiu, nu mai poate primi deșeuri din alte județe. Asta, în condițiile în care depozitul de la Cristian avea capactatea de a primi deșeuri din alte județe și populația județului Sibiu nu era afectată în niciun fel. Din punct de vedere politic însă, această decizie lovește exact în adversarii PSD, județele limitrofe Sibiului – Alba, Hunedoara, Mureș, Vâlcea – fiind toate conduse de reprezentanții PNL.

Iată deci, cum cetățenii din județul Alba sunt pedepsiți, din nou, pentru că nu au vrut să de votul PSD-ului, un partid care pune mai presus de orice interesele sale de gașcă.

Întregul scandal inventat al gunoaielor miroase doar a PSD!

Florin Roman,

Co-președinte al PNL Alba Iulia

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 26798 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*