Florin Roman: „Lucrarile la Bazinul Olimpic continua in pofida deciziei CNI de a suspenda finantarea”

Joi dimineata, reprezentantii primariei din Alba Iulia au remis presei un DOCUMENT in care se arata ca in urma unei decizii venite de la Compania Nationala de Investitii, lucrarile la Bazinul Olimpic din Alba Iulia vor fi sistate incepand cu data de 1 februarie. La scurt timp, vicepresedintele Consiliului Judetean Alba, Florin Roman, a organizat o conferinta de presa in care si-a expus punctul de vedere legat de acest subiect.

„Regret decizia CNI de a sista lucrarile la toate bazinele olimpice care sunt deschise la ora actuala in tara, si nu vorbim de Alba Iulia, vorbim de toate bazinele olimpice la care sunt lucrari in desfasurare la nivel national (…)„Am vorbit cu directorul CNI, domnul Buscu, care ne-a precizat ca ordinul de sistare a tuturor lucrarilor la bazinele din tara, imncepand cu 1 februarie 2013, din cauza lipselor alocatiilor bugetare, se intampla nu doar la Alba Iulia, ci in toata tara” a precizat Florin Roman.

Florin Roman a mai precizat ca in incercarea de rezolvare a problemei, va cere si sprijinul parloamentarilor de Alba. . „Dupa adresa de la CNI, am luat legatura cu parlamentarii de Alba, si apelul meu se indreapta defapt catre toti parlamentarii, indiferent de culoarea politica, sa se lupte prin loby la Ministerul Dezvoltarii si in Parlament la votarea legii bugetului. Sa incercam sa obtinem o parte din acesti bani”.

Florin Roman a reamintit faptul ca facut in mai mai multe randuri un  apel catre primarul Mircea Hava, atat prin intermediul presei, cat si prin colegii acestuia, pentru a se intalni, cu documentele pe masa, sa lamureasca problema dar ca nu a avut sorti de izbanda.

In privinta Bazinului  Olimpic din Alba Iulia, totalul platilor efectuate pana la 31.12.2012 este de 7.603.307 ron, valoarea totala a investitiei fiind de 11.308.640 ron. Roman a adaugat ca se poate gasi formula juridica de asociere, astfel incat sa se acopere acea diferenta de 25%, respectiv 3.705.333, pentru finalizarea lucrarilor. „Intr-adevar se poate face o asociere intre CJ si CL Alba Iulia pentru a oferi acea diferenta de pret de 25%, astfel incat sa putem finalize lucrarile. Consilierii USL vor vota acest proiect de hotarare si sunt convins ca ar fi un prim pas pentru o colaborare normala” a declarat Florin Roman.

UPDATE: In jurul orei 14.00, vicepresedintele CJ Alba, Florin Roman a postat pe contul sau de facebook, urmatorul text :

„IMPORTANT: Lucrările la Bazinul Olimpic continuă în pofida deciziei CNI de a suspenda finanțarea Cei care doresc sa se convinga de acest lucru sunt rugati sa faca o vizita la bazinul olimpic. Am terminat de curand discutiile cu cei de la TIM si am ajuns la urmatoarele concluzii:

1. Lucrarile la bazinul olimpic continua pana la clarificarea situatiei.

2. Organizarea unei intalniri intre TIM, Primaria si CJ Alba prin care sa preluam acoperirea diferentei de 37 de miliarde de lei cat mai este de executat, la nivelul Primariei si CJ Alba, daca se doreste cu adevarat acest lucru si nu vorbim doar de declaratii de presa. Pana in prezent CNI a platit 77 de miliarde de lei vechi.

3. Continuarea demersurilor la nivelul Guvernului pentru a recupera acesti bani, astfel incat lucrarile sa nu fie oprite.”

Joi, in jurul orei 14:30, in incinta Bazinului Olimpic din Alba Iulia se aflau cativa muncitori care puneau gresie. Intrebat daca doreste sa faca vreo declaratie asupra continuarii sau sistarii lucrarilor, domnul Bota, reprezentantul companiei de constructii SC TIM SA, a refuzat sa ofere orice fel de informatii. Contactat telefonic, vicepresedintele CJ Alba, Florin Roman a declarat urmatoarele:  „Am fost contactat de catre domnul Bota, care a spus ca nu va inceta lucrarile atata timp cat ii pot promite ca vom gasi o rezolvare la problema finantarii. Acesta a zis ca a mai lucrat si va mai putea lucra pe datorie.”

Despre Redacția ProAlba 30196 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*