Flautista Katie Morgan concertează,în premieră, în România. E invitată specială la concertul de deschidere a stagiunii 2017 a Orchestrei de Cameră „Augustin Bena”

katie morganFlautista de renume internaţional Katie Morgan va susţine, duminică, la Alba Iulia, primul său concert în România, artista britanică fiind invitatul special al concertului de deschidere a stagiunii 2017 a Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba.

Katie Morgan a susţinut, vineri, la Alba Iulia, o conferinţă de presă alături de managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal, şi dirijorul Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba, Dan Liviu Cernat, aceştia vorbindu-le jurnaliştilor albaiulieni despre proiectul muzical care deschide stagiunea 2017 a Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba.

„Mă bucur că prima mea vizită în România este la Alba Iulia, un oraş minunat cu o arhitectură impresionantă. Concertul de duminică este un proiect frumos gândit împreună cu prietenul meu Dan Liviu Cernat şi cu orchestra pe care acesta o conduce. Aştept cu nerăbdare întâlnirea cu publicul din Alba Iulia şi sper că piesele alese şi interpretarea vor fi apreciate” a spus Katie Morgan.

morgan katie„Este un proiect muzical pe care îl gândim de mai mult timp cu Katie Morgan, ne bucurăm că se materializează şi că îl putem aduce în faţa publicului din Alba Iulia. Îi invităm pe iubitorii muzicii de cameră să petreacă, duminică, o seară minunată cu muzică bună la începutul unei noi stagiuni a Orchestrei de Cameră a judeţului Alba” a spus Dan Liviu Cernat, dirijorul Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba.

„Prezenţa flautistei britanice Katie Morgan în concertul nostru ne onorează şi sperăm noi că acest prim concert din noua stagiune muzicală va redeschide apetitul publicului din Alba Iulia pentru muzica bună. Orchestra de Cameră are pregătită o stagiune cu concerte minunate şi spectaculoase care sperăm să facă plăcere iubitorilor muzicii de cameră din judeţul Alba”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Concertul de deschidere a noii stagiu a Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba va avea loc duminică, 23 aprilie, începând cu ora  19.30 la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia şi va fi un periplu în lumea operelor muzicale ale lui W. A. Mozart, J.S. Bach şi E. Elgar. Programul cuprinde: Suita numărul 2 pentru flaut şi orchestră (J. S. Bach), Divertisment în Re Major şi Concertul numărul 2 în Re Major pentru flaut şi orchestră (W.A. Mozart) şi Serenada în Mi Minor pentru orchestră de coarde (E. Elgar).

Concertul este organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, iar biletul costă 20 de lei pentru adulţi. Intrarea este liberă pentru copii şi tineri. Biletele au fost puse în vânzare şi se găsesc la noul sediu al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, strada Mihai Viteazul nr. 2 (în Centru, fostul sediu al fostului leagăn de copii). Rezervări pot fi făcute la numărul de telefon 0258/ 826410.

Katie Morgan este o flautista concertistă de nivel internaţional născută în Ţara Galilor (Marea Britanie) şi care în prezent îşi desfăşoară activitatea artistica şi didactică  în  Londra.  Flautista a câştigat în decursul timpului  numeroase premii, printre care amintim  marele premiu International Young Artist Competition. Artista a studiat flautul în Londra la Guildhall School of Music unde a absolvit studiile cu distincţia de prima clasă, având ca profesori flautişti de renume internaţional. Pe lângă însuşirea măiestriei interpretării muzicale la flaut, Katie Morgan  a studiat şi muzica de cameră şi a cântat în orchestre prestigioase din Europa. Flautista  s-a remarcat şi în cariera didactică predând flautul la nivel profesional din  2007, iar mulţi dintre elevii săi au ajuns să studieze la şcoli de top sau să cânte în orchestre de renume. În prezent solista  este foarte  căutată în special de  compozitori ca să înregistreze muzica lor şi de curând a început un amplu proiect prin care promovează  flautele construite de compania Trevor James, un brand  important în industria confecţionării  flautelor.

Orchestra de Cameră „Augustin Bena”  a fost înfiinţată în Iulie 2013 ca şi departament în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Orchestra abordează lucrări din creaţia marilor compozitori cu preponderenţă din perioada barocului. Orchestra a susţinut până în prezent numeroase concerte în Alba Iulia şi în judeţul Alba având  invitaţi de renume printre care amintim pe soprana  Daniela Vlădescu, Tadashi Imai, pianist de renume japonez, sau dirijorul Federico Crisanaz (Italia). Dirijorul Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” este Dan Liviu Cernat.

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19082 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*