Flashback-uri cu George Simion. Ce spun cei care îl cunosc pe liderul unioniștilor

Recurs la memorie pe rețeaua de socializare Facebook. „Când m-ați cunoscut prima dată?” este întrebarea adresată online de liderul unioniștilor, George Simion. Zeci de răspunsuri îl regăsesc pe candidatul indeperndent la alegerile europarlamentare în diferite orașe și varii acțiuni patriotice desfășurate de-a lungul timpului.

Citește și George Simion, liderul mișcării unioniste, candidat la alegerile europarlamentare

Florin scrie că a intrat în contact cu George Simion în 2007-2008, când acesta era student la Iași: „tineri cu inițiativă și planuri mari, ne-am întâlnit la fundație să discutăm despre campania ”Basarabia pământ românesc”.

„Nu îmi mai amintesc, dar îmi amintesc perfect furia și indignarea când m-ai sunat să îmi spui că ai fost luat de pe stradă de securiști la Chișinău, la prima expulzare. Era ca și cum ar fi rupt ceva din noi toți. Forța, George!”, a comentat Valentin.

„Te-am descoperit în august trecut, la vama Leușeni. Mi-am dat imediat seama că ești om ca și noi, dar ai o credință nestrămutată in neamul românesc”, notează Agapia.

„21 decembrie 2007, la marșul pentru cinstirea eroilor Revoluției”, își amintește Romulus.

Iuliana are numai cuvinte de laudă la adresa unionistului: „Când din autocar am citit pe câteva ziduri: Basarabia e România! Atunci am înțeles ca aceasta a scris un om deștept! Pe viu te-am văzut prima data la un miting de Protest! Ești BRAVO, George Simion! Neaparat trebuie sa ajungi in PE”.

Radu își aduce aminte de episodul schimbării denumirii celei mai vechi instituții de învățământ din Chișinău din liceu „româno-francez” în „moldo-francez” și de protestul elevilor față de modificare, prin înlăturarea inscripției de pe frontispiciu. În semn de susținere a gestului elevilor de la Liceul „Gheorghe Asachi”, George Simion a organizat o manifestație de solidaritate. „2006 – Miting pentru liceenii de la Gheorghe Asachi din Chisinau”, scrie Radu pe Facebook.

„La Marșul de comemorare a 200 de ani de ocupație ( Anexarea Basarabiei de la 1812) Era in mai 2012 și ți-au plăcut cerceii mei tricolor”, rememorează Cezara.

„Iulie 2013, ședința săptămânală din Batiștei pe care o făceam pentru campania „Aducem Basarabia Acasă”, precizează Ștefan.

„01-06-18, am aprins flacăra Unirii la Alba Iulia, și a 2 oară pe 25-08-18 la conferință în primăria Iași, în vama Leușeni am luptat împreuna, George, Domnul sa te ajute să-ți realizezi visul și sa luptăm toți împreună pentru o Românie Mare în Europa”, scrie și Nina.

Târgoviște, Bârlad, Constanța, Brașov, Cluj-Napoca, Soroca, Bacău, Buzău, Sinaia, Sângeorz-Băi, Galați, Tabla Buții sunt alte localități în care George Simion apare în amintirile unioniștilor, ca prin contact.

Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și-a lansat pe 12 ianuarie candidatura la alegerile europarlamentare din luna mai.  George Simion a anunţat că obiectivele sale sunt unirea României cu Republica Moldova, protejarea drepturilor românilor din comunităţile istorice şi diaspora, sprijinirea românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, „dezvăluirea structurilor mafiote” de la Bucureşti şi Chişinău care blochează dezvoltarea României şi a Republicii Moldova.

sursa-infoprut.ro

 

 

Redacția ProAlba
Despre Redacția ProAlba 19294 Articles
E-mail: office@proalba.ro Telefon: 0740.430.128

1 Comment

  1. Buna ziua!

    Felicitări Pro Alba, pentru că,acordați cu respect atenția cuvenită oameni deosebiți! Romania trebuie sa fie condusă de oameni patrioți!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*